• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kralj Čarls je bio ljubomoran na Dajanin uspeh, a ne može biti ponosniji na Kamilu: Šta razlikuje ove dve žene

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U nedelji proslave rođendana kraljice Kamile, jedan britanski kraljevski stručnjak otkriva "težinu" veze sa kraljem i kako je njena popularnost porasla poslednjih godina

  • 0
Kraljica supruga Kamila Foto: Tanjug/AP

Kako kraljica Kamila ove nedelje proslavlja svoj 77. rođendan, sa sigurnošću može da se primeti da je njena popularnost značajno porasla, posebno u poslednjih sedam meseci. Svakako, daleko više nego što se ikada iko nadao.

Nekada smatrana za jednog od najnepopularnijih članova kraljevske porodice zbog veze sa kraljem Čarlsom dok je još bio u braku sa princezom Dajanom, od kada se venčala sa monarhom 2005. godine, popularnost kraljice Kamile iz godine u godinu stalno je rasla.

Deo kraljičine "privlačnosti" je i njena stalna posvećenost kraljevskoj porodici i ciljevima koje oni podržavaju, jer iako je Kamila sada u godinama kada se većina ljudi već  prepušta zasluženom odmoru i penziji, ona ostaje zaposlenija nego ikada pre kao moderna i napredna supruga koja se spremno hvata ukoštac sa nekim od najizazovnijih problema - od nasilja u porodici i rodne ravnopravnosti do sakaćenja ženskih genitalija.

- Mislim da je možda iznenadila i samu sebe uživajući u teškom radu, onoliko koliko se čini da radi - prokomentarisala je Dženi Bond, bivša kraljevska dopisnica za BBC, kako prenosi "Mirror".

- Ona je, na kraju krajeva, žena koja nikada nije morala da se spusti na nivo posla od devet do pet. A u poslednjih nekoliko meseci preuzela je naglo povećan obim posla i ogromnu količinu odgovornosti, i pri tome zvuči odlično dok to radi dodaje Bond.

Kamilin uspeh može da se pripiše njenom tihom, neprimetnom i staloženom ponašanju i fokusiranosti na dobrotvorni rad, čak i kada je bila pod teškim kritikama. To su bili kvaliteti koje je kraljica Elizabeta II očekivala da vidi i kod drugih članova kraljevske porodice tokom godina kada je svedočila kako monarhiju potresa kriza za krizom.

Kako primećuje Bondo, upravo to neskretanje pažnje na sebe i savesan pristup je definišuća crta Kamilinog karaktera otkako se udala za Čarlsa pre 19 godina - i možda ključna razlika između nje i pokojne princeze Dajane.

- Mislim da, iako je Čarls bio prilično ljubomoran na Dajanin uspeh, ne može da bude ponosniji na Kamilu, koja je došla na ovu ulogu kasno u životu i bez sigurnosne mreže "obožavanja javnosti" - nastavila je ekspertkinja za kraljevsku porodicu i dodala: - A ovi teških nekoliko meseci čini njegovu ljubav još dubljom.

Princeza Dajana, Lejdi Di Foto: Tanjug/AP

Zaista, veza između kralja i kraljice je navodno jača nego ikad, čemu je javnost redovno svedočila, posebno nakon povratka kralja Čarlsa na javne dužnosti nakon lečenja raka.

Osvrćući se na Kamilinu posvećenost i radnu etiku, Dženi Bond je rekla:

- Mislim da deo njenog takvog ponašanja proizilazi iz toga što ona toliko želi da muškarac kojeg voli bude ponosan na nju. Ali takođe, mora da oseća i ogromno zadovoljstvo što je zaslužila široko rasprostranjeno odobravanje, čak i naklonost javnosti koja se jednom udružila protiv nje kao "druge žene" koja je učinila Dajanu toliko nesrećnom. Zapravo, Dajana je bila potpuno u pravu kada mi je rekla da je Kamila "lojalna" i da je Čarlsova ljubav prema Kamili jača od bilo kog braka koji je ikada sklopio.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kralj Čarls i kraljica Kamila dva puta izlazili na balkon Bakingemske palate

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle