• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladenci gostima papreno naplatili dolazak na venčanje: Ko je hteo da jede i pije, morao da ponese i bakšiš

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gosti, dobrodošli na venčanje iz snova, ali samo za mladence

  • 0
svadba, gosti, svatovi, mlada Foto: Shutterstock

Organizacija svadbe izuskuje ogroman novac koji treba izdvojiti, pa nije neobično da se mladenci dovijaju kako će sve to platiti, te se oslanjaju na novac koji će dobiti na poklon na dan venčanja, kako bi pokrili račun za salu, u nadi da će im nešto zaista i preteći.

Praksa je da se zbog troškova zna koliko će tačno gostiju biti, jer mesto u sali mora da se plati, bez obzira na to da li se taj gost pojavio i ne.

Jedno venčanje koje se odigralo u Velikoj Britaniji prevazilazi sve one bizarne stvari kojima ste možda nekad prisustvovali na svadbama. Neprijatnih novčanih iznenađenja bilo je na svakom ćošku, na dan svadbe, ali još i po dobijanju pozivnice.

Svaki gost plaća za sebe

Uoči venčanja, gosti su primili mejl u kojem im se budući mladenci zahvaljuju na potvrdi dolaska. Zatim je na dnu prepiske bio link nazvan "Kliknite ovde za plaćanje".

Jedan od zvanica pretpostavio je da je ovo najverovatnije namenjeno gostima koji bi možda hteli da uplate koji dinar za medeni mesec mladencima i nije se preterano obazirao na to. Nekoliko dana kasnije ipak je kliknuo na link, koji ga je odveo na stranicu za plaćanje, a koja je zahtevala uplatu od "samo" 2.400 evra za njegovo prisustvo na venčanju. Pretpostavio je da je ovo mora da je prevara, pa je pozvao salu u kojoj se venčanje održava da bi proverio.

Osoblje mu je tada reklo da se mladenci zahvaljuju njemu što na ovaj način doprinosi da se venčanje iz snova održi.

Svadba, venčanje, mlada, mladoženja Foto:Shutterstock

Mladenci prošli besplatno uz prevaru

Dakle, samom potvrdom dolaska, on je bio u obavezi da za isti i plati.

Ne želeći da dalje ulazi u raspravu, rešio je da ode na venčanje i da se lepo provede. Međutim, za barom ga je sačekalo novo iznenađenje - piće i hrana nisu uključeni u ovu cenu. Platio je još 35 evra za piće, ali i dodatnih 200 i nešto, jer su mlada i mladoženja rekli da je to "bakšiš za salu".

Kao ni kod nas, tako se ni u Velikoj Britaniji ovako nešto ne naplaćuje - ni prisustvo u sali, niti sam dolazak na svadbu. Ispalo je da on nema dovoljno novca da plati te nove troškove i požalio se na "Reditu", rekavši da je potrošio svu svoju ušteđevinu.

Posle venčanja, gost je proverio sve cene i došao do zaključka da su celu svadbu (bend, hranu, piće, dekoraciju...) platili gosti, a ne mladenci! 

Ljudi su bili šokirani komentarima, a mnogi su rekli da ne mogu da veruju da su mladenci uopšte se osmelili da ovako nešto urade. Pisali su mu da je trebalo samo da ode i da ni za čiji bezobrazluk od ne treba da plaća. Dalje su u komentarima mladenci nazivali idiotima i prevarantima.

(Ona.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo venčanicu sa Temu-a za 2.700 dinara: Možemo li izgledati skupo, ako "prođemo" jeftino?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle