• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dva puta je odlagala venčanje i na kraju se udala: Grčka princeza u venčanici iz bajke- veo star 120 godina

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Par se venčao u istoj crkvi u kojoj su se zavetovali na brak i mladini roditelji 60 godina ranije

  • 0
Grčka Princeza Teodora venčanje Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Grčka princeza Teodora proslavila je svoje dugoočekivano venčanje sa američkim advokatom Metjuom Kumarom, nakon skoro šest godina zabavljanja. Ćerka pokojnog kralja Konstantina i kraljice Ane-Marije, udala se 28. septembra za svog američkog verenika na grčkoj pravoslavnoj ceremoniji venčanja u Atini.

Teodora, koja trenutno ima 41 godinu, objavila je zaruke sa advokatom iz Los Anđelesa još u novembru 2018, ali je njihovo venčanje dva puta odlagano. Prvo 2020. zbog pandemije kovida, a drugi put nakon smrti Teodorinog oca u januaru 2023. u 82. godini.

Par je konačno razmenio zavete u Mitropolitskoj katedrali Blagovesti, istoj crkvi u kojoj su se Teodorini roditelji venčali 18. septembra 1964. Kralj Konstantin i kraljica Ana Marija bili su zajedno u braku 60 godina i dobili su petoro dece - princezu Aleksiju i Teodoru, kao i pričneve Pavlosa, Nikolaosa i Filipa.

- Želja para da venčanje bude u Atini odražava njihovu ljubav prema Grčkoj, snažne veze koje održavaju sa zemljom i želju da podele grčku kulturu i gostoprimstvo i identitet sa svojim gostima - navodi se u saopštenju princeze i Kumara.

Par se venčao u prisustvu najbližih prijatelja i porodice u Mitropolitskoj katedrali u Atini. Princeza je izgledala kao iz bajke u po meri izrađenoj venčanici grčke dizajnerke Selija Kritarioti, koja je poznata po dramatičnim siluetama haljina i mnoštvu ženstvenih detalja poput čipke, perlica, šljokica i cirkona. Grčka princeza izgledala je božanstveno u haljini od teškog, belog satena. U predelu suknje haljina je bila presvučena delikatnom čipkom sa cvetnim vezom, dok je gornji deo sa čamac izrezom i materijalom od dezenirane svile koja pada na ramena, bila ukrašena cirkonima.

Venčanicu takođe krasi i omanji šlep i veoma dugačak veo, izrađen od čipke, koji je zapravo porodično nasleđe i prvobitno je pripadao princezi Margaret od Konota. Teodora je takođe nosila i  spektakularnu tijaru "Khedive of Egypt", nasleđe grčke kraljevske porodice. Tijaru je 1905. izradio "Cartier", a inspirisana je lovorovim vencom i ima sedam kružnih svitaka punih dijamanata. U prethodnih 100 godina u važnim prilikama nosile su je brojne princeze, grofice i vojvotkinje, a sve su na nekin način povezane krvnim vezama usled komplikovanih veza unutar evropskih kraljevskih porodica.
Grčka princeza svoj izgled upotpunila je diskretnim nakitom i klasičnim bidermajerom od belih ruža.

Pokojni otac princeze Teodore Konstantin bio je poslednji kralj Grčke pre nego što je monarhija ukinuta 1973. godine, iako njegovi potomci još uvek predstavljaju zemlju kao prinčevi i princeze. Teodora je objavila iskrenu izjavu na "Instagramu" nakon što je njeno venčanje sa Metjuom prvi put odloženo, zajedno sa snimkom izbliza kako drže nešto što je ličilo na čaše šampanjca.

- Onog što je trebalo da bude naš vikend venčanja - ljubav i podrška prijatelja i porodice su bili tako cenjeni. Jedva čekamo da proslavimo sa svima vama u Grčkoj kada bude bezbedno - rekla je princeza Teodora u maju 2020.

(Ona.rs / People)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle