• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je jedina fotografija Radeta Šerbedžije i njegove prve supruge: Za njegovom "balerinom" uzdisala je Juga

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posvetio joj je stihove u svojim pesmama

  • 0
Rade Šerbedžija Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Rade Šerbedžija jedan je od najpoznatijih umetnika na Balkanu, koji već decenijama uživa u skladnom braku sa glumicom Lenom Udovički.

No, iako je ljubav Radeta i Lena dobro poznata, pre nje je glumac voleo ženu po imenu Ivanka Cerovac. Može se naći samo jedna fotografija ovog para sa njihovom decom, a ona otkriva mnogo više od četiri lica.

Ivanka i Rade proveli su zajedno skoro dve decenije i bila je to ona prva i iskrena ljubav koja se iz mladosti pamti. Ivanka iz Zagreba, bila je u Radetovom životu od prvog pogleda, kada ga je osvojila.

Venčali su se kao 23-godišnjaci i tako započeli zajednički život. Davne 1969. godine, Rade je diplomirao na Akademiji, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples, zbog čega ju je nazivao balerinom. No, ma koliko ljubav bila jaka, njihovom braku nije bilo suđeno da opstane.

Već u prvim godinama njihovog braka, Rade je počeo da privlači masovnu pažnju svojim ulogama u gradskom pozorištu "Gavella", igrajući najpoznatije pozorišne komade, dok je Ivanka gradila svoju karijeru kao koreografkinja u jednom pozorištu u Zagrebu.

Brak je krunisan sa dvoje dece, sinom Danilom koji se rodio 1971. godine i koji je nasledio ime po Radetovom ocu, a samo dve godine kasnije, Danilo je postao stariji brat novorođenoj ćerki Luciji.

Rade je već tada imao dosta glumačkog iskustva, no, kako je rasla njegova slava, tako je i brak sa Ivankom počinjao da se urušava. Kasnije, kada je Šerbedžija zašao u svet stvaranja i muzike, u svojim stihovima pesme "Hamlet mašina", priznao je krivicu za krah braka, navodeći kako je "veš-mašinu" kupio svojoj dragoj posle venčanja.

"Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti. - napisao je tada Rade, prenosi.

Razveli su se 1987. godine, a njoj je posvetio i dirljive stihove u kojima opisuje njegovu ljubav prema njoj i deci.

Glumac i njegova balerina, ostali su prijatelji i nakon razvodam, sve dok se 2010. godine Ivanki nije dogodio moždani udar od kog je preminula u 63. godini.  

Popularni glumac je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece - Ninu, Milicu Almu i Vanju.

(Ona.rs/Dnevno.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Sve bih uradio zbog ljubavi": Pitali smo sugrađane da li bi promenili veru zbog ljubavi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle