• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko na slici nije deo porodice? Odgovor pokazuje u kakvom ste okruženju rasli

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Može otkriti na koji način gledate na okolinu

  • 0
Ko nije porodica Foto: Shutterstock/Telegraf.rs

Naši društveni odnosi mogu mnogo uticati na naše zdravlje, a neretko i naša ličnost, odnos prema drugima i zdravlje. Ovaj psihološki test ličnosti će vam pomoći da saznate nešto o sebi i svom rasuđivanju što niste znali ranije.

Vrste odnosa, kako sa članovima porodice tako i sa drugima koje stvaramo od ranih godina života imaju dubok uticaj na to kako gledamo na svet i našu ličnost.

Morate pažljivo videti ovu sliku koja se sastoji od porodice sa tri člana - majka, otac i dete. Morate da identifikujete i pogodite koji od njih nije porodica, a rezultati se svrstavaju u tri kategorije iako postoji samo jedan odgovor.

Ako je vaš odgovor slika broj 1

Vi ste neko ko nije orijentisan na porodicu i uglavnom daje prednost prijateljima i kolegama. Razlog zašto ste odabrali ovu porodicu je verovatno što mislite da je otac na slici nemaran prema detetu i majci. Ili možda mislite da majka drži dete podalje od oca koji deluje neodgovorno. Iako ste ovo odabrali kao lažnu porodicu, to je i dalje prava porodica u kojoj majka drži dete i štiti je od nebrižnog oca.

Ovaj vaš odgovor nagoveštava da ste možda odrasli bez jake očinske figure, ali i otkriva da ste brižna osoba. Želite da poboljšate živote drugih ljudi i da uživate u tom osećaju sreće. Možda ne znate šta je prava porodica, ali vaši majčinski instinkti vas teraju da zaštitite druge od vrste bola koji ste pretrpeli u životu.

Ako je vaš odgovor slika broj 2

Vi ste osoba orijentisana na porodicu i cenite voljene više od svega na svetu. Možda ste ovu porodicu smatrali lažnom jer su stariji članovi previše fokusirani na sebe: i majka i otac ignorišu dete i čak se ne drže za ruke.

Ovaj vaš odgovor ukazuje da verujete da porodica treba da bude važna i prvi prioritet. Oni koji porodične potrebe stavljaju na prvo mesto mogu izgraditi stabilne i dugotrajne odnose. Nailazite na osobu koja uvek želi da njeni voljeni budu srećni, pa ulažete napor u uspostavljanje poverenja i održavanje posvećenosti.

Ako je vaš odgovor slika broj 3

Vi možda imate traumatičnu prošlost ili ste bili u disfunkcionalnoj porodici, pa vam zato ova porodica deluje kao srećna porodica puna ljubavi. Slika prikazuje brižne roditelje pune ljubavi, kao i dobru povezanost sa detetom. Teško je poverovati da je ova porodica lažna!

Ovaj vaš odgovor nagoveštava negativno razmišljanje i psihičku bolest i nedostatak poverenja. Takva percepcija je možda bila rezultat lošeg roditeljstva i loših odnosa još od malih nogu. Možda ste bili svedoci zlostavljanja, nasilja ili razdvajanja roditelja u detinjstvu, što je rezultiralo lošim razumevanjem šta je zdrava porodica, piše "The minds journal".

Koju sliku ste vi odabrali?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pare se u vazduhu a kada ne bi postojale, ni ljudske vrste ne bi bilo: Pogodite ko su?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle