• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Test ličnosti: Šta vaš luk stopala otkriva o vašem karakteru, prirodi, temperamentu, karijeri i emocijama?

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Skrivene osobine koje otkriva luk od vašeg stopala --

  • 0
Stopala Foto: Shutterstock

Viralni alati za samoprocenu na internetu, takozvani "testovi ličnosti", mogu da vam otkriju psihološke i bihevioralne osobine, odnosno nude uvid u vaš ili tuđi karakter, preferencije, motivacije, pa čak i skrivene osobine ličnosti.

U ovom testu ličnosti koji se bavi oblikom stopala, autor je istražio osobine ljudi koji imaju takozvani "grčki" oblik stopala, kvadratni oblik, rimski i egipatski. Istraživanje je uspostavilo vezu između tipova stopala i osobina ličnosti, uključujući i oblik luka, odnosno svoda tabana. Iako su mnogi upoznati sa tradicionalnim testovima ličnosti, analiza ličnosti preko luka stopala pruža jedinstvenu i intrigantnu perspektivu.

Bez obzira da li imate visoke ili ravne tabane, njihova struktura može da otkrije neke od ključnih osobine vaše ličnosti, prednosti, slabosti, način razmišljanja i ukupne tendencije ponašanja.

Ako ste radoznali da saznate više o sebi, pogledajte svoja stopala i potražite rešenja o tome šta ona govore o vama u nastavku teksta / na drugoj strani.

1. Osobine ličnosti stopala sa visokim svodom

Stopala Foto: Shutterstock

Ako imate stopalo sa visokim lukom, vaše crte ličnosti otkrivaju nezavisnost, intelektualizam i vizionarski način razmišljanja. Vi ste ljubitelj slobode.

Ličnost osobe sa visokim svodom stopala često je povezana sa pojedincima koji su sanjari, mislioci i duboko samopouzdani. Posedujete snažnu želju da učite, rastete i manifestujete svoje snove, oslanjajući se u velikoj meri na svoju mudrost i snalažljivost. Skloni ste da budete introspektivni i promišljeni, često uživate u sopstvenom društvu dok razmišljate o većim životnim pitanjima. Uživate u samoći i razmišljanju. Čitanje, učenje i sticanje znanja o različitim temama su verovatno ključna interesovanja za vas.

Vaša intelektualna priroda i ljubav prema znanju čine vas veoma sposobnim da se sami nosite sa životnim izazovima. Vaša nepokolebljiva odlučnost da se penjete na najviše planine da biste ostvarili svoje ciljeve izdvaja vas i odražava vašu snagu i individualnost. Ovo takođe ponekad može da dovede do toga i da oklevate da tražite pomoć, i da radije rešavate probleme samostalno.

Veoma pažljivi, skloni ste da analizirate situacije i ljude pre nego što se potpuno angažujete, što može ostaviti utisak na druge da ste introvertni ili rezervisani. Vi cenite razumevanje svog okruženja pre nego što preduzmete akciju. Vaš oštar uvid i pažljiva ličnost čine vas veoma svesnim o ljudima i situacijama oko vas. Iako vam možda treba vremena da se združite sa drugima, vaši odnosi obično postaju značajni i duboki kada to učinite.

Neke predložene oblasti karijere uključuju obrazovanje, istraživanje, filozofiju, nauku i tehnologiju, psihologiju, nauku o podacima, preduzetništvo, strateško planiranje, arhitekturu, istoriju, konsalting, razvoj softvera, medije i film, izdavaštvo, zabavu, vojsku, spoljne poslove i td.

2. Osobine ličnosti ravnih stopala

Stopala Foto: Shutterstock

Ako imate stopalo sa niskim svodom, koje se obično naziva "ravno stopalo", ukazuje na vašu utemeljenu, realističnu prirodu. Pojedinci sa ravnim stopalima su tipično ekstrovertni, otvoreni i uživaju u okruženju drugih. Bilo da se radi o prijateljima, porodici ili kolegama, najugodnije se osećate u društvu voljenih osoba, tražeći emocionalnu vezu i podršku iz svog društvenog kruga. Vaša ličnost ravnih stopala odražava snažnu privrženost odnosima, jer ste neko ko duboko ceni emocionalne veze i drugarstvo.

Emocionalno ste intuitivni, dajete prednost dobrobiti onih koji su vam bliski.

Verovatno pronalazite utehu u društvenim okupljanjima i uživate u doprinosu grupnoj dinamici. Opušteni ste i prizemljeni, radije ne razmišljate o životnim izazovima i ne opterećujete se njima. Ova opuštena priroda vas čini prilagodljivim i empatičnim, neko ko je uvek spreman da pruži ruku pomoći.

Iako nezavisnost možda nije vaša najjača osobina, vaša spremnost da istražujete nova iskustva vas drži otvorenim za promene i rast. Vaše putovanje ka otkrivanju ličnih strasti ili ciljeva može da potraje.

Neka predložena polja karijere uključuju socijalni rad, savetovanje, podučavanje, planiranje događaja, ljudske resurse, odnose s javnošću, usluge klijentima, menadžment ugostiteljstva, prodaju, kontakt sa zajednicom, negu, facilitaciju grupne terapije, upravljanje timom, turizam, upravljanje odnosima i td.

(Ona.rs / Jagranjosh)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čišćenje nara bez nereda

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle