• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brz način za čišćenje četkica za šminku: Sve što vam treba je deterdžent za pranje posuđa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čišćenje četkica nikad nije bilo lakše

  • 0
šminkanje, četkice Foto: Shutterstock

"TikTok" je posebno dobra aplikacija kada su u pitanju trikovi za lepotu, sa profesionalnim šminkerima i amaterima koji objavljuju tutorijale o tome kako da pravilno koristite proizvode i kako da izaberete najbolje. Međutim, veliko interesovanje na mreži izazivaju i trikovi koji se tiču čišćenja, a posebno oni koji nam pomažu da brzo i efikasno očistimo četkice za šminku.

Oduševiće vas što su za trik koji smo izabrali potrebni samo deterdžent za pranje sudova i voda.

Stavite malo tečnosti za pranje sudova na podlogu za čišćenje šminke. Ukoliko je nemate, u jednu čašu sipajte deterdžent, pa prelijte ključalom vodom. Pazite da vode bude taman toliko da zahvati samo dlaku četkice, u suprotnom će vam se telo četkice oštetiti, oljuštiti ili otopiti.

@kellsiebainmakeup Fave part of the job 🎨 #brushcleaning #makeupbrushes #makeupbrushcleaning #makeupartist #muatips ♬ Roxanne - Instrumental - Califa Azul

Ako imate podlogu, sve što treba da radite je da trljate dlaku četkice o nju, a deterdžent će očistiti i najdublje i najmasnije tragove šminke. Ako ste izabrali metod čaše, dovoljno je da sačekate 20-ak minuta. Onda ih isperite pod mlazom vode, vodeći računa da pregledate dlaku svake četkice.

Za profesionalne šminkere, još jedan trik koji će pomoći da čutkice budu sigurni da su potpuno čiste, jeste da u ključalu vodu sipaju malo alkohola i da drže prethodno oprane četkice svega jedan minut.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako lako našminkati spuštene kapke: Lakim koracima do savršene šminke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle