• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

4 trika da vam se obuća ne kliza po ledu: Poštedite se padanja ove zime

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovi privremeni trikovi oduzimaju malo vremena, ali mogu biti od koristi

  • 0
Deda pada, kliza se klizanje, pad na snegu, Padanje, sneg, klizavo Foto: Shutterstock

Došlo je na red i ono vreme kada nam se  svaki put kada izađemo iz kuće nameće jedan te isti izazov - hodanje po zaleđenjim ulicama.

Nekada čak i spor hod nije dovoljan da ne završite sedeći nasred staze, ali veliki faktor u svemu tome igra i đon vaše obuće.

Sa razlogom neka obuća, koliko god da nam se čini odlična, nije namenjena za period snega i mrazeva. Dakle, od đona obuće vam zavisi "opstanak na nogama". Ali, ako vam se i dalje čini da vaša zimska obuća ne vrši posao u meri u kojoj bi trebalo, "Wikihow.com" je naveo nekoliko predloga kako sami da stabilizujete svoje cipele po klizavim stazama.

1. Šmirglanje 

Glatki đonovi su vaši glavni neprijatelji u ovo doba. Zato, jedna od solucija jeste da đonove svojih cipela istretirate šmirglom. Time će učiniti đon hrapavijim i pogodnijim za hodanje po zaleđenim putevima.

Šmirgla, šmirglanje Foto: Shutterstock

2. Turpijanje

Ukoliko nemate šmirglu u kući, veoma približna njoj jeste turpija za nokte. Lakšim potezima isturpijajte đon po celoj dužini. Nemojte zaboraviti pete.

Turpija, turpija za nokte,turpijanje noktiju Foto: Shutterstock

3. Lak za kosu

Lak za kosu ima još pokoju upotrebu, a ovo je jedna od njih. Naprskajte đon vaše cipele lakom za kosu i ostavite da se osuši koji minut. Ovo je samo priivremeno rešenje, tako da ćete morati po nekoliko puta da ga nanosite, naočito ako zagazite u baru.

Hemikalije u spreju za kosu mogu promeniti boju ili degradirati vaše cipele, zato se porudite da prskate sprej samo na đonovima.

Lak za kosu Foto: Shutterstock

4. So i pesak

Ako ste i dalje uporni da sami doterate svoje cipele do potpune upotrebljivosti po ledu, onda je možda i ova metoda za vas. Kako preporučuju, možete đon premazati lepkom, a potom po celoj povšini posuti pesak ili so.

Ovo dodaje na hrapavosti đona, što zbog teksture u teoriji može delovati uspešno, ali je manje praktično.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šepurio se na ledu, pa ljosnuo na pod, ali šmekerski se izvukao

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle