• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 grešaka po feng šuiju na ulasku u dom: Unesite u kuću harmoniju, sklad i ljubav

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preduzmite pametne korake i usrećite i sebe i ukućane

  • 2
poslovna žena, ulaz, ulaz u kuću, hodnik, opremanje doma, feng šui Foto: Shutterstock/RossHelen

Nadaleko je poznata drevna kineska praksa feng šui, uređenje objekata za harmoniju i ravnotežu koji je ključni aspekt dizajna enterijera.

Iako mnogima deluje da ju je teško uspostaviti, zapravo se lako može pogrešno izvesti. Stručnjaci za dizajn za feng šui otkrili su šta to ne treba raditi i kako da ispravite greške koje pravite u domu.

Biljka za dobrodošlicu

Biljka zmija, svekrvin jezik, biljka Foto: Unsplash/Kelly Sikkema

Vreme je da pri ulasku u dom osetite onu pravu energiju i tako se rešite problema sa dizajnom, piše "Real homes". Postavite biljke na ulasku u dom, odnosno u hodnik. Poželjno je da one spadaju u grupu biljaka koje prečišćavaju vazduh. Predlog Džonatana Fakonea jeste da odaberete potos ili biljku zmiju.

Obuća iza vrata

Da li vam se dešava da ne možete da otvorite vrata jer vam "zapinje" obuća iza njih? Ta obuća će otežati kretanje kroz hodnik. Isto važi i za jakne i kapute. Napravite organizator iza samih vrata i pokušajte da raščistite hodnik što je više moguće.

Ogledalce, ogledalce

Ogledalo, ljubav prema sebi, srce, crtanje srca, voleti sebe Foto: Shutterstock

Ovo je jedina stvar koju mnogi dizajneri imaju u svojim hodnicima, posebno ako su oni manji. Njihovo postavljanje je neverovatno važno za feng šui. Istina je da možete biti iznenađeni i možda uznemireni kada uđete i vidite sebe, ali to će dati posebnu energiju vašem domu.

Ne izuvajte cipele u hodniku

Kada uđete u kuću i izujete obuću je greška prema feng šuiju.

- Osećaj koji imate kada prođete kroz ulazna vrata je osećaj lakoće pa zato treba da se posvetite da taj prostor bude bez nereda. To znači da svu poštu treba da sklonite iz kutije u kojoj ih držite kao i da svaki par obuće i odeće sklonite na svoje mesto - kaže Džonatan.

Zato treba svu zimsku odeću skloniti kada je toplo vreme i obrnuto.

Zanemarivanje elemenata

Znate da postoji pet elemenata: zemlja, vatra, voda, metal i drvo. Predlog dizajnera jeste da imate u hodniku jedan predmet od ovih materijala. Recimo, neka metalna skulptura sa motivom vode ili neki drveni nameštaj. Ravnoteža između ovih elemenata stvara dobru energiju i harmoniju na samom ulasku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Renata je od trošnog stana za 3.500€ napravila funkcionalan dom: Većinu nameštaja našla na ulici

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    24. januar 2024. | 02:09

    ako si Kršten pozoveš Sveštenika da osvešta kuću i to je sve što ti treba. naravno da Sveti vodicu kad god je to potrebno.

    Podelite komentar

  • Lidija

    27. januar 2024. | 10:11

    Po feng šuiju je mnogo toga vezano za sam ulaz u kuću. Važno je i kakva su vrata, i da li ima dovoljno svetla. Ako nema prirodnog, a naječešće nema, onda neko dobro osvetljenje kao Xenonlight. Isto tako, veoma je važno da vam u kupatilu sve bude ispravno, da voda ne curi bez potrebe, i da vrata budu zatvorena, naročito ako se vide odmah kada uđete u stan. Ima mnogo toga, i teško je držati se svega, ali ponešto je sasvim ok i razumljivo.

    Podelite komentar