• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pažljivo ČITAJ DEKLARACIJE - Kada kupuješ umivalicu i kremu najbitnije je da sadrže sledeće sastojke

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bez njih nema hidratacije

  • 0
Nega kože, kose, mlada žena, prodavnica, kozmetika Foto: Shutterstock

Ispratite sastav proizvoda, jer bez određenih sastojaka u kozmetici nema adekvatne nege, prvenstveno je ovde reč o vitaminima i prirodnim, hranljivim uljima.

Uticaj zimskog vremena na kožu može biti veoma agresivan. Zbog ovoga se javljaju razne promene na koži, koja puca, peruta se i ne izgleda reprezentativno. Zato je veoma bitno da obratite pažnju na nekoliko stavki i sastav proizvoda za negu kože prilikom kupovine.

Preporuka je da se što se tiče umivalica, vratite na dobri stari sapun, ali ne bilo koji, bitno je da pažljivo čitate deklaraciju i tražite neke od sledećih sastojaka, a to su ulje badema, kokosa, palme, kao i ši buter.

  • Ulje badema - Sadrži vitamin E, koji pomaže u zaštiti kože lica od oštećenja uzrokovanih sunčevim zracima, ali time i od preranog starenja.
  • Ulje kokosa - Kokosovo ulje može biti korisno u lečenju kože koja je sklona aknama, jer ima visok nivo umirujuće linoleinske kiseline koja ima umirujuće dejstvo - sastojak koji je u deficitu kod ljudi koji imaju akne. Ipak, ukoliko imate izuzetno masnu kožu, izbegavajte ga.
  • Ši buter - Svojim antioksidans svojstvima uklanja uticaj slobodnih radikala na ćelije kože, čime usporava prerano starenje i očuvanje elastičnosti kože, a sve ove sastojke možete pronaći u jednom proizvodu.

Flogocid sapun možete koristiti za sve delove tela, za kupanje, umivanje, pranje ruku, lica i tela. Jednako se preporučuje za normalnu i problematičnu kožu.

Flogocid sapun predstavlja mešavinu aktivnog dela Flogocid kreme, pažljivo odabranih biljnih ulja i specijalnih etarskih ulja, saponifikovanih na tradicionalan način. Tradicionalna tehnologija izrade omogućava da se svi aktivni sastojci sapuna održavaju u optimalnim vrednostima.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Flogocid (@flogocid_official)

Pored umivanja i čišćenja kože, veoma je bitna i hidratacija zato birajte kreme na isti način, čitajte deklaracije. Tražite kreme koje u svom sastavu sadrže vitamin E, kokosovo ulje, riblje ulje, ulje nevena i cink oksid.

  • Vitamin E - Svakodnevno zagađenje iscrpljuje nivoe našeg prirodnog nivoa vitamina E na površini kože, a upotreba kreme ili ulja sa ovim prirodnim antioksidansom pomoći će da se on nadoknadi, jer je izuzetno važan za regeneraciju kože.
  • Riblje ulje - Svojstva ribljeg ulja mogu pomoći u suzbijanju crvenila kod upalnih problema, a takođe popravlja elastičnost kože i ima anti-age efekat.
  • Cink oksid - Štiti kožu od oštećenja izazvanih UV zracima, zbog njegove sposobnosti da smanji fleke i ukloni crvenilo. A takođe pomaže u smirivanju upale ispod površine kože koja je uzrok razgradnje kolagena, što dovodi do pojave finih linija i bora. Ovo je sastojak za koji se zna da uklanja svrab, peckanje, upalu, crvenilo, suvoću, ljuštenje i bol koji su karakteristični za kožne tegobe. Sam jon cinka je toksičan za bakterije.

Sve ove sastojke sadrži cinkvitaminska krema. Zahvaljujući ovoj prirodnoj formuli i međusobnoj sinergiji aktivnih komponenata krema neguje i štiti suvu, ispucalu, grubu i hrapavu kožu. Omekšava i hrani kožu lica i tela stvarajući na površini tanki nepropusni film, čime se usporava gubitak vode sa površine kože, a ujedno je štiti od uticaja sunca, hladnoće, vetra i drugih nepovoljnih spoljašnjih faktora. Pomaže u rekordnom roku oko svih nepravilnosti na licu, a možete je nabaviti u svim apotekama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Flogocid (@flogocid_official)

Ipak, da biste oporavili kožu i zglobove, potrebni su vam sastojci kao što su kamfor koji pospešuje cirkulaciju i smanjuje iritaciju kože, kao i ulje arnike koje podstiče regeneraciju tkiva. U tom slučaju potražite Ihitol - kamfor kremu koja u svom sastavu sadrži visoku koncentraciju aktivnih komponenata: ulje arnike, vitamin E, riblje ulje, kamfor i ihtiol. Preparat je formulisan tako da štiti i hrani kožu. Posebno razvijena formula kreme omogućava dobru razmazivost, brzo upijanje prilikom nanošenja i preporuka je da je uvek imate u kućnoj apoteci.

Ako vam se tokom hladnih, zimskih dana javi naticanje zglobova, u ovom slučaju najbolji saveznik je Burov prah koji je dovoljan da relaksira zglobove na rukama i nogama, opusti mišiće i u potpunosti otkloni otok, čime prestaje i bol izazvan samim otokom.

BUROV prah se primenjuje na koži u obliku vodenog rastvora.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Flogocid (@flogocid_official)

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle