Trik Marte Stjuart kako da čuvate parmezan u frižideru: Uticaće na njegovu sočnost
Razni komadi sireva mogu se naći u našim frižiderima, a jedan od njih je i parmezan, nezaobilazan deo mnogih jela.
Najčešće ga viđamo i kupujemo rendanog u kesicama, a nešto ređe u komadu, pa ga sami izrendamo. Međutim, kako god da ga kupujemo, neretko se desi da ga zaboravimo tamo negde u pregradama frižidera, osuši se i na kraju ga bacimo. To ubuduće više ne mora da bude slučaj.
Popularna televizijska voditeljka emisije o kuvanju Marta Stjuart daje savet koji je to pravi način za čuvanje ove vrste sira u komadu, prenosi "All recipes".
Potreban vam je komad gaze, dovoljno veliki da obmota celo parče parmezana. Nakvasite je i iscedite i onda obmotajte oko parmezana. Posle toga uzmite providnu foliju i takođe obmotajte oko parčeta sira.
Ovo će doneti vlažnosti parmezanu pošto je poznat kao suv sir.
Koristan savet, zar ne?
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo kako da brzo i lepo iseckate voće i povrće bez mnogo muke
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.