• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kafa u kojoj uživate, otkriva zašto drugi uživaju u vašem društvu: Evo kako

A. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Oduvek je ispijanje kafe bilo sinonim za druženje, za uživanje… Kod kuće, uz šoljicu jutarnje kafe sa ukućanima, ili popodne sa najboljom prijateljicom - rečenica "hajde da popijemo kafu" uvek prija… Potom dolazi ono najlepše – izbor. Koju ćemo danas? Kraću, jaku, ili dužu sa mlekom? lli bez mleka?

  • 0
Nespresso_Vertuo Foto: Promo/ Virginie Garnier

Onu sa notom biskvita ili vanile? Izbor je težak, jer svaka je posebna na svoj način. Zato veliki svetski proizvođači kafe stalno u ponudi imaju nešto novo ili vraćaju u svoj asortiman ukuse i arome u kojima su uživale generacije pravih ljubitelja kafe…

A da li ste znali da vrsta kafe koju pijemo, dužina, ukus, način kako je pripremamo, može mnogo da otkrije o nama samima. Takođe, ponekad, tačno znamo kome kakvu kafu da pripremimo, ukoliko dobro poznajemo osobu…

Evo kako to kafa koju volimo da pijemo otkriva kakvi smo: jaki ili nežni. Ili možda i jedno i drugo u isto vreme…

Nespresso_Vertuo Foto: Promo/ RICARD ROMAIN

Odlučno u avanturu

Ukoliko volite intenzivnu kafu, vi ste osoba koja je odlučna i ima jaku snagu volje. Istrajni ste u svojim ciljevima i neustrašivo se suočavate sa izazovima. Takođe, veoma ste energični i vitalni, bez obzira na godine. Strastveni ste u svemu što radite, pa čak, eto, i kada birate kafu…. Ako ste se prepoznali u ovom opisu, onda će vam kao omiljena jutarnja kafa najbolje “stajati” Double Espresso Scuro, jedna od omiljenih kafa onih koji znaju šta je " dobro zrno", a koju je pionir kafe u kapsulama Nespresso sa ponosom uvrstio u permanentni asortiman. Ovo je najintenzivniji Nespresso Double Espresso, a Scuro u imenu ove kafe znači “taman” – jutarnja kafa kod kuće, baš onakva kakvu volite. Prilikom prženja ove kafe, odvajaju se Robusta i Arabika upravo da bi se razvile i sjedinile intenzivne note kakaoa i dima, sa suptilnim notama vanile… Ovu Nespresso Vertuo kafu koju pripremate samo jednim pritiskom na dugme Vertuo aparata, možete oplemeniti sa sasvim malo mleka, kako bi note vanile i kakaoa bile još jače.

Nespresso_Vertuo Foto: Promo/ RICARD ROMAIN

Za "lenja" jutra…

Uz jedinstveni inovativni Vertuo sistem, možete da napravite kafe u 6 različitih dužina (Ristretto, Espresso, Double Espresso, Gran Lungo, Mug, Carafe), a da svaki gutljaj ovih kafa ima punoću ukusa – i kao kratke i kao duže idealne su za lazy jutra… Ukoliko volite duže kafe slabijeg intenziteta, moguće je da ste veoma prijatna i društvena osoba. Empatični ste i skloni da se brinete o drugima, ali ste veoma kreativni i maštoviti. Zato je za vas kao stvorena kafa Barista Creations Sweet Vanilla mešavina Arabika iz Brazila i Etiopije. Ova kafa se našla na listi omiljenih jer nežna aroma vanile prosto pleše kroz ukusnu, nežnu i baršunastu teksturu. Note torte od karamele i vanile odličan su izgovor koji vam je potreban da zastanete i uživate. Ova kafa je baš za vas jer ste kreativni i maštoviti. Uživanje se pojačava ako je pijete po Reverso recepturi, sa malo hladnog mleka kome dodajete 230 ml kafe da biste još više istakli aromu vanile.

Za romantične duše i snažne emotivce

Golden Caramel je kremasta i biskvitna kafa i to onakva kakvu želite ukoliko ste nežna, romantična, umetnički nastrojena duša… Ona je tu za prijatne trenutke, bili oni jutarnji ili popodnevni u ušuškanoj atmosferi doma. Prvi gutljaj počinje slatkim ukusom i baršunastom teksturom latinoameričke i afričke Arabike koju spajamo sa klasičnom aromom karamele. Uživajte u napitku Reverso sa malo dodatog hladnog mleka u 230 ml kafe da biste još više pojačali aromu karamele.

Altissio je Vertuo kapsula koju će odabrati svi oni koji vole da su organizovani, uvek usredsređeni, koji vole da jutarnju kafu ispijaju na miru, oni ljudi za koje svi misle da su često bez empatije – sve dok ih dobro ne upoznaju… Tako je i Altissio intenzivna, ali ne i gruba kafa. To je smeli Espresso koji je prekriven intenzivnom notom tostiranih žitarica, sa gustom, baršunastom kremom i punim telom. Kao i osoba koja izabare ovu kafu, Altissio je uvek zapažen - kada probate, pamtićete ga.

Nespresso_Vertuo Foto: Promo/ RICARD ROMAIN

Duga popodnevna maštanja

Kafa Double Espresso Chiaro je za one koji vole nežnije ukuse, jer Chiaro na italijanskom znači čisto ili nežno… Ipak, iako joj ime to govori, ova kafa ima priličan intenzitet i veoma izražene drvenaste note​. Ova mešavina latinoameričke Arabike sa uravnoteženo podeljenim prženjem donosi snagu bez skrivanja drvenastih i zemljanih aroma. Zato je ovaj dupli Espresso idealan za posle ručka, za sve one koji žele da i kod kuće ponove rutinu jutarnjeg uživanja, kada se posle posla opuste u svom domu. Samo, ovoga puta nema žurbe, lagano, gutljaj po gutljaj, ova kafa pružiće posebno zadovoljstvo u aromi i mirisu. Sa mlekom, ova kafa iznenađujuće ističe note karamele uz gustu kremastu teksturu u kojoj se posebno uživa.

Sve ove kafe su na policama svih Nespresso butika, kao i na web shopu, u okviru serije „Unforgettable Favorites“. Sigurno je da u ovoj kolekciji možete da pronađete kafu za sebe koja odgovara vašim osobinama i navikama. A ukoliko je jedna od vaših navika da brinete o prirodi, onda je Vertuo kafa pravi odabir, jer se nalazi u aluminijumskim kapsulama koje mogu da se recikliraju, a sam Vertuo aparat ima manju potrošnju energije i opciju da se sam isključi. Ovaj aparat koji tačno prepoznaje svaku Vertuo kapsulu i njen bar-kod, idealan je za prave ljubitelje kafe, jer koliko god da ste izbirljivi - jedna od 37 aroma sigurno će odgovarati vašem karakteru i postati vaš omiljeni favorit.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle