• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li treba ponovo da koristimo kutije za poneti iz restorana ili od brze hrane?

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saveti kako da se ophodite prema njima

  • 0
kutija za hranu, pakovanje hrane, plastične kutije Foto: Shutterstock/hedgehog94

U ovom užurbanom svetu, nije neobično da odemo u restoran ili odemo do kioska brze hrane. Tamo ručamo pa se desi i da samo pokupimo hranu koju nam zaposleni zapakuju u određene plastične kutije.

Da li vi po jedenju hrane ponovo koristite ove kutije? Ovaj način skladištenja hrane govori o restoranima da žele na jednostavan način da uštede novac i ujedno smanji otpad, piše "Martha Stewart".

- Većina kontejnera za hranu iz restorana može se koristiti kao skladište u kratkom vremenskom periodu, jer je ova plastika obično namenjena za upotrebu u hrani - kaže doktor Brajan Kuok Le, naučnik za hranu, konsultant za industriju hrane i pića.

Koliko dugo je bezbedno da ponovo koristite kutije za hranu za poneti?

Staklene posude se mogu ponovo koristiti dok su u dobrom stanju. Iako ne postoji standard kada treba prestati da koristite plastičnu činiju za poneti, doktor preporučuje da ih bacite kada počnu da izgledaju istrošene ili izgrebane. Uopšteno govoreći, želećete da ih bacite posle nekoliko meseci da biste smanjili rizik od nakupljanja bakterija ili ispiranja plastike.

- Krajnji rezultat ponovne upotrebe je povećan unos jedinjenja koja vremenom ometaju endokrini sistem. Pored toga, ovi kontejneri će vremenom postati sve krhkiji, što će dovesti do većeg rizika od ljuštenja mikroplastike i unošenja u vašu hranu - kaže Le.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Američka ulična hrana- Cheese Dog

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle