• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iz srca Južne Amerike pravo do vaše šoljice dolazi Grand Single Origin Peru Chanchamayo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ova peruanska kafa je svedočanstvo bogatog nasleđa kafe tog regiona

  • 0
Grand SO Peru Foto: Grand SO Peru

U svetu u kome kafa dominira, ne postoji nedostatak opcija kojima ćemo zadovoljiti našu želju za kofeinom. Ali šta jednu kafu razlikuje od drugih? Sve se svodi na lične preference.

Neko će poželeti da uživa u robusti, koja je jača i kiselija, neko u arabiki, kafi blažih, prefinjenijih nota koje imaju specifične mirise i ukuse. Za neke ništa nije bolje od smelog intenziteta tamnog prženja. Ove kafe se prže duže, što rezultira bogatim i robusnim profilom ukusa - savršen izbor za one koji uživaju u jakoj i smeloj šoljici omiljenog napitka.

Na drugom kraju spektra imamo svetlo prženje. Ova delikatna zrna se prže kraće, čime se čuva prirodna kiselost i naglašavaju svetliji, voćniji ukusi. Ako više volite kafu koja je živahna i hrskava sa primesama citrusa ili cvetnih nota, svetlo prženje može biti vaš izbor.

Prepoznatljivi portfolio Single Origin kafe sa jedinstvenim geografskim poreklom upotpunio je novi ukus.

Iz srca Južne Amerike pravo do vaše šoljice dolazi Grand Single Origin Peru Chanchamayo! Svojim slojevitim čokoladnim ukusom, koji prate note badema i citrusa donosi tropsko raspoloženje svakom vašem danu.

U zavisnosti od toga gde se kafa uzgaja, ona apsorbuje hranljive materije i minerale iz zemlje, a oni daju prirodnu aromu napitku. U slučaju peruanskog tla, pupoljci su pokupili orašaste i čokoladne note, pa čak i nekoliko citrusnih, koji se da osetiti ne samo tokom obilnog gutljaja, već i u mirisu i ukusu koji ostaje u ustima.

Nadmorska visina, od 1200 do 1700 metara, mikroklima prašume i posvećenost lokalnih farmera, ključni su za vrhunski kvalitet i jedinstven ukus Grand Single Origin Peru Chanchamayo.

Grand SO Peru Foto: Grand SO Peru

Održiva proizvodnja, briga o ekologiji i radnicima

U peruanskim predelima uzgaja se najkvalitetnija gourmet kafa, koja je po svom sastavu 100% arabika. Sa odličnom nadmorskom visinom za rast i dragocenom genetikom kafe arabike, , peruanska kafa kao finalni proizvod u vidu Grand Single Origin Peru Chanchamayo je tu da vam približi jedinstvena iskustva kafe, pomažući vam da otkrijete jedno poreklo koje možda još niste probali.

Smeštena u peruanskoj provinciji Čančamajo, ova peruanska kafa je svedočanstvo bogatog nasleđa kafe tog regiona.

Upečatljivi stanovnik ove regije je koloritna ptica tukan, koja se nalazi i na pakovanju nove Grand Single Origine Peru Chanchamayo kafe. A estetski vrlo privlačno pakovanje napravljeno je od 100 odsto razgradive Genprotect folije, koja omogućava očuvanje svežine i kvaliteta kafe, istovremeno vodeći računa o zaštiti životne sredine. Ovo je korak napred u odgovornosti prema životnoj okolini, kao i korak napred ka pružanju kvalitetnog proizvoda koji ostaje na visokom nivou, a nema štetan ekološki uticaj.

Grand SO Peru Foto: Grand SO Peru

Inovativnost kod novog člana Single Origin porodice ogleda se i po uvođenju Rainforest Alliance sertifikata koji garantuje da je kafa uzgajana na farmama sa visokim standardima održivosti uz brigu o biodiverzitetu, zaštiti prirodnih resursa i boljim životnim uslovima radnika.

Još jednom stavljajući potrošačke navike i odgovornost prema prirodi u prvi plan, ova vrhunska kafa je uzgajana na farmama koje u svakom smislu funkcionišu održivo, vodeći računa o racionalnoj upotrebi vode.

Najnoviji ukus takođe sadrži QR kod putem kog potrošači mogu da se povežu sa farmerima iz Perua i na ovaj način dobiju sve informacije o proizvodnji svoje omiljene kafe.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo venčanicu sa Temu-a za 2.700 dinara: Možemo li izgledati skupo, ako "prođemo" jeftino?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle