• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zahvalićete se ovim pozama, jer će vam fotografije ispasti fantastično: 5 saveta modela

E. O.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oprostite se od "dosadnih" slika

  • 0
Poziranje Foto: Shutterstock

Ako imate problem sa kamerom kada treba da se fotografišete, bilo da je grupno ili samostalno, onda vam ovi saveti mogu oldično koristiti.

Nekome je urođeno slobodno ponašanje pred kamerama, ali ako vi sebe ne smatrate fotogeničnom osobom, to ne znači da ste "osuđeni" na nezadovoljstvo svojim fotografijama.

Danijel Asante je model, koji zahvaljujući svom iskustvu, često je i iza fotoaparata. Na svojim društvenim mrežama deli savete kako da uz pomoć promene poze na fotografiji izgledate mnogo bolje.

1. Kuk i lakat tehnika

Ovo je odličan način da vašu fotografiju učinite boljom i da izgledate opušteno u vašem, sigurno, pažljivo odabranom stajlingu. Kamera je u visini vaših očiju, a umesto što stojite pravo i samo se smešite, probajte da malo raširite noge i prebacite težinu na jedan kuk. Ruku do kuka na koji se oslanjate ispravite i blago naslonite da bude bliže kameri. Drugom rukom pridržavajte se za lakat opuštene ruke i slobodno se naslonite blago ka nazad.

2. Spontanost 

Spontane poze izgledaju vrlo elegantno, ali i dosta mogu privući pažnju. Ukrstite noge kao kada hodate, a torzo zarotirajte na suprotnu stranu kao da vam je nešto odvuklo pažnju dok ste hodali. Ako imate naočare, pridržavajte ih jednom rukom, a drugu odvojte malo od tela. Tako izgleda prirodnije - kao da vas je neko uslikao baš u trenutku hoda.

3. Hodanje

Ovo je takođe poigravanje dok ste u pokretu. Ako želite fotografiju sa strane, možete zakoračiti, dok vam je telo blago okrenuto ka kameri. Kada zakoračte za fotografiju, potrudite se da težište bude na nozi ispred, a da druga noga bude podignuta.

4. Ruka na struku

Kao četvrtu pozu, Danijel preporučuje da stanete pod uglom od 45 stepeni ka kameri. Nogu koja je bliže kameri postavite ispred druge, na koju ćete se oslanjati. Ruku postavite na struk, ali da vam lakat bude iza leđa, tako da na kameri napravite trougao od leđa i lakta. Ispravite leđa, podignite grudi i blago podignite glavu.

5. Prekrštene ruke

Ako imate sako ili džemper koji nosite samo na ramenima, ova poza je idealna za vaš stajling. Okrenite se ka kameri, noge prekrstite, nagnite se blago na stranu i prekrstite ruke. Gledajte pravo u kameru i nasmešite se.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle