• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osvojila je 94.000 evra u TV emisiji, a onda je godinama vraćala dug: To je bila najgora odluka u mom životu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Indija Gants pobedila je u izdanju emisije "Američkog sledećeg top modela" 2017. kada je imala samo 19 godina, ali joj to nije donelo bogatsvo kakvom se nadala

  • 0

Žena koja je osvojila nagradu od 94.000 evra u jednoj TV emisiji otkrila je zašto je njena pobeda bila najgora finansijska odluka u njenom životu, nakon što je godinama bila primorana da otplaćuje dugove.

Indija Gants pobedila je u izdanju emisije "Američkog sledećeg top modela" 2017. kada je imala samo 19 godina. Međutim, na TikTok-u je objavila da se kaje kako je prošla sa svojim dobitkom, nakon što je poverovala u sebi da je bogata.

Naime, ono što ona nije znala jeste da za razliku od drugih zemalja, uključujući i njenu rodnu Veliku Britaniju, u SAD se sva zarada od šou igara - oporezuje kao običan prihod, što je u suprotnosti sa britanskim igrama, gde se svi dobici mogu sačuvati kao gotovina bez poreza.

Kako kaže Gantsova njen „sitni, nerazvijeni mozak“ napravio grešku misleći da su bilo kakve uplate poreza uklonjene iz gotovine, što je kasnije shvatila „da nije tako“. Ne shvatajući grešku, Indija je ceo novac potrošila na stan u Njujorku, auto, a ostatak je potrošila na odvođenje porodice na skupe obroke.

- A to nije bila najpametnija stvar koju sam mogla da uradim - rekla je, gledajući unazad da je trebalo da zadrži između 35 i 45 odsto novca, tako da joj ostane dovoljno da pokrije ono što je morala da vrati u vidu poreza, a što joj je trebalo nekoliko godina kasnije da otplati: - Kada gledate šou igre i vidite da su osvojili 10.000 dolara ili novi auto, samo uzmite to sa rezervom. Uvek se svi pripremite za poreze.

@indiagants Replying to @khaled ♬ original sound - India Gants

Reagujući na njenu priču u komentarima, korisnici su imali različite poglede na situaciju, pri čemu su neki krivili njene roditelje što je nisu bolje finansijski posavetovali, dok su drugi saosećali sa njenim problemom.

- Odrasli u tvom životu definitivno treba da preuzmu ovu krivicu, ti si bila mlada, nisi znala - bio je samo jedan od komentara: - Gde je bila vaša porodica koju ste vodili na večere? Kao roditelj, pobrinuo bih se da moje dete zna za poreze.

Treći ću se zahvalili što je podelila svoje iskustvo jer ono može da pomogne mladima da nauče o zašto je bitno kako donose svoje finansijske odluke.

Indija je pojasnila da ju je otac upozoravao na plaćanje poreza, ali da je precenila koliko će biti uspešna.

- Moj tata me je savetovao da će porezi biti naplaćeni, ali sam mislila da ću nakon pobede u izboru američkog sledećeg top modela postati toliko bogata da ću moći sa time da platim porez - objasnila je "top model".

(Ona.rs/ Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tomaš Jauković: Kako je raditi i prilagoditi se u različitim zemljama i kulturama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle