• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako odabrati zrelu lubenicu: Farmer se kune u ovaj trik

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko trikova koji mogu biti od koristi

  • 0
Lubenica devojčica Pixabay

Slatka, sočna kriška lubenice je jedna od najboljih stvari u doba leta, ali često kada dođemo kući sa kupljenom lubenicom doživimo razočaranje.

Džordan Karter, koji poseduje farmu lubenica koja posluje od 1965. godine, govori da, ukoliko želimo da saznamo da li je lubenica zrela, treba da potražimo žućkastu tačku ispod.

- Trebalo bi da bude mutne boje, a stomak ili donja strana lubenice treba da imaju kremastožutu mrlju - kaže Karter i dodaje da je takva lubenica sedela na zemlji i sazrevala na suncu.

Često se naziva i poljska pega ili prizemna tačka, koja je kremastožuta ako je zrela. Ako je područje na donjoj strani svetlozeleno ili belo, to znači da još nije sasvim sazrelo.

lubenica lubenice Foto: Pexels / Marco Antonio Victorino

Neki ljudi sugerišu da možete lupkati po strani da biste utvrdili zrelost. Ovo možda nije najnaučnija metoda i zahteva prilično dobro uho, ali postoji nešto istine u metodi udaranja.

- Zrela lubenica će imati tup šupalj zvuk. Nezrela lubenica će imati jači zvuk - kaže Karter.

Postoji nekoliko drugih indikatora koji vam mogu pomoći da odaberete zrelu lubenicu. Potražite "mrežu" - smeđe, grube linije na strani koje mogu da podsećaju na paukovu mrežu. Što je više mreže, lubenica može biti slađa i zrelija. Zatim noktom lagano izgrebite površinu lubenice. Ako se kora lakše odvoji i otkrije belo-zelenu oblast ispod, zrela je.

Kupujte lubenice u sezoni od aprila do septembra, prenosi "Yahoo".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 4 načina da prepoznate dobru lubenicu bez "kucanja"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle