• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je idealno mesto na kom možete držati breskve: Ne, frižider nije dobro rešenje, a ni činija na stolu

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sezonska voćka mnogima je omiljena

  • 0
breskve, nektarine, čuvanje breskvi, voće, koštunjavo voće Foto: Shutterstock

Tokom letnjeg perioda uglavnom se hranimo voćem i povrćem, a posebno se uželimo onog sezonskog, kao što su breskve. Sočno i slatko, ovo koštunjavo voće vrlo često zna i da propadne ako ga ne skladištimo kako treba.

Prema stručnjacima iz Lane Southern Orchards, postoji najbolje mesto za držanje bresaka.

Pre nego što ih stavite u fioku od frižidera, postoji bolji način od toga. Najbolje da ih držite na kuhinjskom pultu i to van direktne sunčeve svetlosti, odnosno nikako na prozorskom simsu i nemojte da ih stalno dodirujete. Sigurno je da će vas "povući" navika da ih držite u činiji na trpezarijskom stolu, ali je bolje da im date prostor za "disanje" kako biste sprečili da omekšaju i da se ubuđaju.

- Čuvanje svežih bresaka u frižideru usporava proces zrenja, ali takođe i smanjuje sadržaj šećera u samom voću. Za najbolji ukus, čuvajte ih na kuhinjskoj površini - rekla je Vendi Barton, direktor kompanije Lane.

Ona takođe kaže da ukoliko su vam breskve tvrde i nezrele, možete da ih stavite u papirnu kesu kako biste ubrzali proces zrenja. Dovoljno je da ih držite na pultu dan-dva, ali ne duže, piše "Southern living".

Moguće je i zamrzavanje

Ukoliko ste kupili veću količinu sa kojom ne znate šta da radite ili jednostavno hoćete da napravite zalihe za zimu, najbolje da ih oljuštite i isečete na kriške, pa tek onda spakujete u činiju.

Ukoliko vam je teško da skinete kožicu breskve, potopite je u ključalu vodu na nekoliko sekundi i kožica će se lako skinuti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da pravilno i brzo očistite voće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle