Da li slaninu pre prženja treba da isperete pod mlazom vode?

 
B. P.
B. P.
 
  • 0

Mnogi od nas, kada spremaju slaninu za prženje ili bilo koju drugu vrstu mesa, operu taj komad pod mlazom vode. Često se dešava da se na komadima mesa zadrži i pokoji trag krvi, pa je to zapravo pranja.

Međutim, kada je reč o slanini, to nije potrebno raditi.

Dijetetičarka Čelsi Edvards iz Alabame je jasna u ovom odgovoru.

- Slaninu ne treba da ispirate pre prženja ili bilo kakvog tretiranja. Sve bakterije koje bi mogle da budu prisutne na njoj, biće ubijene tokom kuvanja, a ukoliko je isperete pod mlazom vode, može završiti u vašoj sudoperi ili čak oko nje - kaže ona, piše "Southern living".

Uz to, njeno ispiranje neće doprineti poboljšanju slanine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jovan otkrio nam je tajnu uspeha: Pavlovići prave jednu od najboljih zanatskih slanina u Srbiji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle