Da li slaninu pre prženja treba da isperete pod mlazom vode?
Mnogi od nas, kada spremaju slaninu za prženje ili bilo koju drugu vrstu mesa, operu taj komad pod mlazom vode. Često se dešava da se na komadima mesa zadrži i pokoji trag krvi, pa je to zapravo pranja.
Međutim, kada je reč o slanini, to nije potrebno raditi.
Dijetetičarka Čelsi Edvards iz Alabame je jasna u ovom odgovoru.
- Slaninu ne treba da ispirate pre prženja ili bilo kakvog tretiranja. Sve bakterije koje bi mogle da budu prisutne na njoj, biće ubijene tokom kuvanja, a ukoliko je isperete pod mlazom vode, može završiti u vašoj sudoperi ili čak oko nje - kaže ona, piše "Southern living".
Uz to, njeno ispiranje neće doprineti poboljšanju slanine.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Jovan otkrio nam je tajnu uspeha: Pavlovići prave jednu od najboljih zanatskih slanina u Srbiji
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.