• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

7 stvari koje prema feng-šuiju nikad ne treba da pozajmljujete

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stvorite sebi harmonično i ugodno okruženje

  • 0
novac, novčanik Foto: Pixabay

Neko rado daje, neko pak ne voli da svoje stvari deli sa drugima, a ako pratite principe feng-šuija, onda postoje neke stvari koje nikako ne bi trebalo ni po koju cenu da pozajmljujete. Postoji nešto što treba da zadržite za sebe.

Sigurno je da ste čuli za njegov koncept i da ova drevna kineska umetnost kaže da postoje određene stvari koje ne bi nikad trebalo da pozajmljujete.

Posuđe

kuhinja lonac Foto: Pixabay

Bilo da su to tanjiri ili lonci, ne bi trebalo da ih pozajmljujete jer su oni usko povezani za energijom vašeg doma. Ukoliko ih nekome pozajmite, to može doneti negativnu energiju i uticati na sudbinu onih koji ih pozajmljuju.

Novčanik ili torba

torba Hermes Gracy Kelly model handbag Foto: Sotheby’s / Ferrari / Profimedia

Ove dve stvari su ona mesta gde držimo vredne stvari poput novca ili ključeva, ukoliko ih pozajmite, to može značiti i odliv novca ili neočekivane troškove, piše "City magazine". Energija koja je povezana sa novčanikom je intimna i lična, pa je najbolje da ih ne pozajmljujete drugima.

So

Verovali ili ne, so je jedna od namirnica koju ne bi trebalo da pozajmljujete. Znate kako je ono ranije bilo - kucneš kod komšinice i zamoliš za šolju šećera ili malo ulja, soli ili nečeg trećeg. To ubuduće nemojte raditi.

Papuče

Feng-šui veruje da pozajmljivanje papuča može da vam donese probleme na poslu kao i prepreke u napredovanju. Ukoliko pak ne želite da vam gosti šetaju po kući obuveni, onda pripremite nekoliko pari papuča koje ne nosite, pa im dajte.

Odeća

odeća, majica, prijateljice Foto: Shutterstock

Sigurno je da ste nekada nekome dali majicu, košulju ili haljinu za neku specijalnu priliku, ali prema feng-šuiju to ne bi trebalo da radite. Odeća nosu vašu ličnu energiju, a ako je pozajmite, može vam se vratiti negativna energija. Bolje je da redovno održavate vaš orman organizovan i da se rešite odeće koju više ne nosite.

Sat

Oni su povezani sa energijom vremena i ritma, pa ukoliko ga pozajmite može doneti negativnu energiju kao i uznemirenost onoga koga nosi. Najbolje je da ni radi dobrog stilizovanja nikome ne pozajmljujete sat.

Nakit

Nema šanse da vam se nije desilo da nekoj drugarici ili sestri niste rekli da vam pozajmi onu sjajnu ogrlicu ili upečatljive minđuše koje su kupile pre nekoliko dana. Međutim, nemojte ni od koga uzimati nakit, a ni poklanjati ga jer može doneti negativne uticaje u svoj život.

Poštujte drevne mudrosti koje pomažu u stvaranju harmoničnog i pozitivnog okruženja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Odgovori su urnebesni, svi će raditi jednu istu stvar: Da li se Beograđani plaše petka 13?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle