• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važan razlog da više nikad ne legnete sa upaljenim ventilatorom: Evo šta da proverite pre nego što ga upalite

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niz simptoma i bolesni koji proističu iz ove loše navike

  • 0
Ventilator Foto: Shutterstock

Stručnjak za spavanje Martin Sili je alarmirao javnost o razlogu zašto bi trebalo da se razmisli o spavanju sa uključenim ventilatorom, pošto može da izazove bezbroj zdravstvenih problema, umesto da pruži olakšanje. Rad električnog ventilatora cele noći može dovesti do grubog buđenja sa nizom bolesti.

Iako su ventilatori najbolje rešenje za osveženje kada je vrućina, oni mogu da prouzrokuju niz simptoma uključujući bolove u mišićima, suvo grlo, probleme sa disanjem, začepljene sinuse, iritaciju kože, alergije i napade astme.

Ventilatori proizvode đavolju mešavinu grinja, spora buđi, polena i drugih gadnih čestica.

- Dakle, ako otkrijete da patite od prekomernog kijanja, suzenja očiju, curenja iz nosa, svraba grla, pa čak i poteškoća sa disanjem, uverite se da nema prašine na lopaticama vašeg električnog ventilatora. Ovo pokreće SOS hidrataciju vašeg tela, povećavajući proizvodnju sluzi što prouzrokuje upale sinusa i glavobolje, govori Martin i dodaje:

- Ako imate već postojeće bolove u mišićima, možda zbog vežbanja ili nepravilnog držanja dok radite za stolom, trebalo bi da se uzdržite od usmeravanja električnog ventilatora na ovo područje tokom cele noći jer koncentrisani hladni vazduh može da učini da se vaši mišići napnu i zgrče, uzrokujući još veći bol, prenosi "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Doktorka Doma zdravlja Voždovac uputila apel za najtopliji dan: "Ne izlaziti i hidrirati se"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle