• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za mesec dana je imala 9 razgovora za posao i 4 ponude: Promenila je samo jedan detalj u CV-ju

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi poslovi su se samo ređali

  • 0
pisanje, devojka, laptop Foto: Freepik/drobotdean

U moru raznoraznih oglasa na posao jako je važno dobro "opremiti" radnu biografiju iliti CV kako bi budući poslodavac baš vas odabrao. Međutim, mnogi ne umeju da ga lepo upakuju i da prosto sebi omoguće ponudu za novi posao.

Jedna devojka, Ceris Gardiner, koja se bavi marketingom, je objavila kako ona privlači pozive za intervju tako što je jednu stvar promenila. Po njenim rečima, ona je "otvorila" svoj CV, odnosno stavila opciju da mogu da ga vide svi.

- Pogledala sam najbolje kompanije, one koje najbrže rastu, start up kompanije, kao i koja su to najbolja mesta za rad u mojim oblastima rada. Koristila sam liste da direktno tražim slobodna radna mesta, jer neke kompanije koriste sopstvene, a ne klasične sajtove za zapošljavanje. Održavala sam svoj CV super jednostavnim sa ključnim veštinama na vrhu, koristila sam opipljive statistike kroz linkove moje elektronske pošte i kreativne životopise koji mogu poslužiti nekima, ali ne mislim da su prikladni za većinu slučajeva tako da se nisam plašila da to iskoristim - napisala je ona u objavi na TikTok-u.

Ona kaže da je to šansa da razradite karijeru koja osvaja stručnu ekspertizu ili interesovanja i pokažete ličnost. Svoj nalog na platformi za zapošljavanje je postavila otvorenim iako ima posao, samo je proverila podešavanja privatnosti.

Time je utvrdila da svaka kompanija može videti njen CV iako je u radnom odnosu. Kako kaže, za mesec dana je dobila čak devet poziva za razgovor na posao, a čak četiri nove ponude.

Dakle, samo je otvorila svoj CV i ponude su joj same "dolazile" pred noge.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li će ljudi izgubiti posao zbog veštačke inteligencije?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle