• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da vam kiseli kupus dobije zlatnu boju? Dodajte šaku ovog povrća i gledajte kako nastaje magija

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dolazi nam vreme kada se sprema zimnica

  • 0
kiseli kupus Foto: Shutterstock

Stigli smo do perioda godine kada nam domovi mirišu na pečenu papriku i raznu drugu zimnicu. Mnogima zime ne mogu da prođu bez dobrog kiselog kupusa, kog domaćice koriste za sarmu i ostala jela od njega.

Jako je bitna srazmera svih sastojaka, pre svega soli, a i pored svega, često se dešava da on ne uskisne u nego dogledno vreme što govori i njegova boja po vađenju iz bureta. Da biste dobili onu lepu zlatnožutu boju, potrebno je da ubacite šaku kukuruza.

Subotičanka licitirala džak kukuruza za bolesnu devojčicu Foto: Privatna arhiva

Da, upravo ovo povrće će pomoći vašem kupusu da ima onu prelepu boju. Pored njega, možete dodati i ren koji će sprečiti da se pokvari.

Da li ste znali za ove savete?

(Ona.rs/Stvar ukusa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Za mlade domaćice idealan trik: Kuvar otkrio jednostavniji i brži način zavijanja sarmica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle