Miris crnog luka više neće biti problem: OVAJ trik je postao viralan na mrežama, menja sve u tren oka

B. P.
B. P.  
  • 0

Crni luk je jedna od namirnica koje redovno upotrebljavamo u našoj kuhinji. Neizostavan je u gotovo svim kuvanim jelima, dok ga sirovog jedemo u salatama. Ipak, dok ga dinstamo može se desiti da nam zasmeta njegov miris koji može biti slan i oštar.

Za njegov jak ukus odgovorni su sumporni spojevi i drugi organski spojevi. Ovi elementi mogu ostati u hrani dugo nakon što je crni luk uklonjen, što može otežati uživanje u jelu ako niste ljubitelj tog oštrog ukusa luka.

Poznavanje načina kako efikasno neutralisati ili ukloniti ukus crnog luka može značajno poboljšati vaše iskustvo u ishrani.

Šećer Foto: Shutterstock

Ubacivanje šećera u dinstani luk

Verovali ili ne, druga namirnica može neutralisati njegov miris dok ga dinstamo na ringli. Sve što treba da uradite jeste da dodate prstohvat šećera u dinstani crni luk i dobro promešajte. Vi tu količinu šećera možete povećavati, sve zavisi od vašeg ukusa, tako da količinu prilagodite prema svojim preferencijama.

Šećer deluje tako što balansira oštrinu sa slatkoćom. Ova metoda posebno dobro funkcioniše u sosovima na bazi paradajza, gde se luk često koristi.

(Ona.rs/Wellwisp)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo kako da brzo i lepo iseckate voće i povrće bez mnogo muke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle