• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dermatolog otkriva kako se otarasiti bubuljice na usni: Jedan redovan korak nege je od pomoći

Vreme čitanja: oko 1 min.

One su nepoželjni gosti od kojih se možete oprostiti lakše nego što mislite

  • 0
bubuljice, akne, bubuljice na usni, usne Foto:Shutterstock

Bubuljica na licu nije strana pojava, ali se nažalosta ta pojava ne da kontrolisati u potpunosti. Po nivou boli, kada se upali, bubuljica na usni zna da nam posebno pomeri živac, pogotovo što nikako ne propušta nama bitne događaje.

Često vole da iznenade, pa se tako probudite i ne znajući da se jedna nastanila baš na vašoj usni, kada niste bili spremni za nove stanare. Iako ne postoji lek pomoću kojeg će jednom zauvek nestati, postoje načini koji vam mogu pomoći prilagoditi joj se kad se pojavi, kao i preventivne mere, prenosi "Womenshealthmag.com".

Zašto se pojavljuju baš na usni?

Mnogi faktori utiču na naše lice i kada će imati svoje uspone i padove, a pogotovo kada su usne u pitanju. Obično se bubuljice u tom delu lica pojavljuju kada se zablokiraju pore, pogotovo oko ivica usana i mesta gde su dlačice

- U folikulu dlake može postojati bakterija ili oblik gljivičnog rasta, ili može biti samo kuglica ulja koja se zove milijalna cista, navodi dermatolog Purvša Patel

Ne razlikuju se preterano od ostalih akni koje se pojavljuju na licu, dakle može biti genetski, stresni, hormonski ili neki drugi udarni faktor.

Kako ih ukloniti?

Preparati protiv stvaranja akni i njihovog tretiranja su siguran korak, a dermatolog preporučuje proizvode sa aktivnim sastojcima kao što su retinoidi, salicilna kiselina i benzoil peroksid, ali takođe preporučuju hidrokortizon kremu ako bubuljica svrbi.

Umivanje, nega lica Foto: Shutterstock

Kako sprečiti da se pojavi?

Bitno je da se lice ne napada jakim preparatima, kremama i raznoraznim uljima. Koristite piling za lice - što jednostavniji sastav, to bolje.

Patel navodi da je piling i dobro pranje lica bitan za ovakve bubuljice, zato što oslobađaju pore od začepljenja.

Ukoliko se češće pojavljuju kada depilirate nausnice, pokušajte drugim metodama da uklonite dlake, poput kreme za depilaciju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pilates

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota