• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto su espadrile hit svakog leta? One su uvek prvi izbor ovih dama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Činjenica da su espadrile i danas popularne i da nikada nisu izašle iz mode je odraz kvaliteta, a naposletku i stila

  • 0
Kraljica Leticija, Kejt Midlton, Alessandra Ambrosio Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/POOL/DYDPPA; CMaidana, Backgrid USA; Tanjug/AP/Joe Giddens

Mekana priroda tkanine od jute, prirodna potpora u đonu i gumena završna obrada čine espadrile cipelama koje će vaša stopala voleti. Espadrile su idealne za letnje i tropske klime.

Srećom, po svojoj prirodi, espadrile su dizajnirane za nošenje bez bolova i nelagodnosti tokom celog dana. Zahvaljujući ravnom đonu i mekom gornjem delu, dobar par udobnih espadrila sigurno će postati vaša omiljena obuća za sve aktivnosti, od šetnje po gradu do celodnevnog rada na nogama.

Činjenica da su espadrile i danas popularne i da nikada nisu izašle iz mode je odraz kvaliteta, a naposletku i stila.

One su omiljena obuća mnogih poznatih dama, a čini se da ih kraljica Leticija i njene ćerke imaju na desetine, i to u različitim bojama, sa različitim pertlanjem i različitim visinama potpetice. Stvorena da bude funkcionalna i laka za nošenje, klasična espadrila potiče iz njene rodne Španije; to je uniseks cipela koja datira iz 13. veka.

Omiljena letnja obuća Kejt Midlton navodno nije bila omiljena i kraljici Elizabeti. Princeza ih nikada nije nosila u društvu kraljice jer je navodno dobro poznato među ženama u kraljevskoj porodici da kraljica nije ljubitelj espadrila sa platformom. Ipak, Kejt ih je nosila u više navrata i to uglavnom kada je sama obavljala svoje kraljevske dužnosti. Uvek su to bile kombinacije koje su podrazumevale lepšave midi haljine cvetnog printa.

Toliko su udobne, zapravo, da ih je princeza čak nosila jednom prilikom kada je nakratko zaigrala fudbal i šutirala loptu u espadrilama sa visokom potpeticom uparenim sa midi lepšavom haljinom.

Alesandra Ambrosio obožava da nosi visoke štikle. Na kraju krajeva, ona je "Victoria's Secret" anđeo. Ali, ona takođe zna da je udobnost na prvom mestu kada je van piste - zbog čega, kada nije "na dužnosti", najčešće bira ravan model espadrila i to u teksas, kožnim i platnenim varijantama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota