• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima 55 godina i na mrežama deli savete za antiejdžing kose: Ističe jednu lošu naviku koju svi praktikuju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kosu možete negovati preparatima, ali prvo morate ovo učiniti

  • 0

Meri En Harison je ekspert za kosu i svojim praktičnim savetima je privukla veliku pažnju na društvenim mrežama.

Svoju zainteresovanost za različite tipove kose i skalpa ne krije, te rado popriča sa pratocima o problemima sa kosom, sa kojima se susreću. Ekspert na društvenim mrežama savetuje da nikada nije kasno da počnete da negujete kosu i da je to jedna veoma važna, ali i opuštajuća rutina.

Meri ima 55 godina i na "TikTok" pofilu @hairthinningexpert je podelila tri saveta za antiejdžing kose, bez korišćenja bilo kakvih proizvoda.

- Prvi savet jeste da nabavite tuš sa filterom. Voda koja nije isfiltrirana šteti kosi, jer sadrži kalcijum i magnezijum i podjedanko može da vam ošteti kosu kao što to čini blanš- tvrdi Meri.

Drugi savet se odnosi na jednu čestu naviku. Meri upozorava da nikako ne ležete na spavanje sa mokrom kosom. Navodi da, kada je kosa mokra, trljanje o jastuk u toku noći je može oštetiti i to dovodi o pucanja dlake. Zato, dobro osušite kosu pre nego što legnete.

@hairthinningexpert 3 ANTI-AGING TIPS🫶 #hairhacks #hairtips #longhair #antiaging #healthyhair #healthyhairtips #itchyscalp #hairgrowth #hairtipsandtricks #hairgrowthtips #hairtipsforfinehair #hairtipsforgrowth #hairtutorial #tipsforhair #nontoxic #oilyhair #dryhair #damagedhair #splitends #frizzyhair #thinning #thinninghair #thinninghairsolution #hairlosstips #hairloss #hairthinningexpert #50sclub #menopause #menopausesymptoms #cochella #hotflashes #grandmasoftiktok #nightsweats #hormoneimbalance #hormones #menopausejourney #menopausetips #menopauseisnotfun #cancersurvivor #cancersurvivorsoftiktok #scoliosis #greyhair ♬ original sound - MaryAnn Harrison

Treći savet koji je udelio ekspert, odnosi se na "vraćanje korenima". Masaže skalpa treba da vam postanu rutina, navodi ona, jer je delotvorna, pogotovo ako je radite jednom nedeljno i to sa uljima za kosu. Ako negujete skalp, kosa će vam pri rastu biti zdravija. Ove masaže pomažu i stimulišu protok krvi do folikula dlake.

U komentarima su se javljali sa pitanjima, pogotovo žene približno njenih godina, koje su se uputila na ovaj put oporavljanja kose.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlakši način da napravite savršene lokne

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota