• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo zašto je važno da operete zube pre nego što se umijete

Vreme čitanja: oko 1 min.

A mislili ste da redosled nije važan

  • 1
Mirror toothbrushing pranje zuba zubi jutro pasta četkica za zube Foto: Shutterstock

Svi imamo svoju rutinu održavanje higijene lica i tela pred spavanje, i verovano se svaka od njih razlikuje onoliko koliko sm o i mi sami međusobno drugačiji.

Neki vole da se dugo kupaju pre spavanja, drugi jedva skupe energiju da razmažu lice maramicom za skidanje šminke pre nego što se onesveste u krevetu.

Pa iako pojedinosti svačije rutine mogu veoma da variraju, postoji jedna stvar koju bismo svi morali da uradimo pre nego što se  svake noći vratimo u krevet - a to je pranje zuba. Tačnije, svi bi trebalo da peremo zube pre nego što operemo lice.

Ako se pitate da li je zaista važno kada kojim redosledom perete zube ili se umivate, kada pročitate ovo, shvatiće te da nije svejedno. Dr Džojs Park, dermatologa sa sertifikatom odbora iz Vašingtona, objašnjava logiku iza ove veoma jednostavne svakodnevne rutine, zbog koje Pure Wow kaže da će svako radije da se uhvati za pastu i četkicu za zube, pre sredstva za čišćenje lica.

@teawithmd Replying to @itsthejourney8 I have actually had patients clear their breakouts just by switching the order of their tooth brushing and face washing and using specific toothpaste. this one little change can really impact your skin #d#dermbyparks#skincaret#toothpastea#acnep#perioraldermatitisr#rosacea ♬ original sound - Dr. Joyce Dermatologist

Kao što je podelila u TikTok video snimku iznad, ona ističe da ostaci pljuvačke i paste za zube mogu da ostanu po celoj bradi i vašoj vilici što može da izazove izbijanje akni, osetljivost i iritaciju.

Stoga, kaže, rešenje je lako: prvo operite zube, a zatim operite lice.

Ovo je posebno važno ako ste neko ko je sklon izbijanju bubuljica ili imate osetljivu kožu ili, pak, stanja kao što je rozacea, jer neki sastojci koji se obično nalaze u pastama za zube, poput fluorida i natrijum lauril sulfata, mogu da budu i iritantni.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moćnije pranje zuba od ovog jednostavno nikad nećete videti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Н. С.

    30. jul 2023. | 10:02

    Стварно из дана у дан читам глупости. Па неће валда оставити на бради целу пасту, па ће оштетити кожу?. Заиста је научни доказ. Шта рећи?.

    Podelite komentar