• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica Leticija i kralj Felipe ispratili Leonor na Vojnu akademiju: Sem stila, emocije su bile u prvom planu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princeza Leonor će ići stopama svog oca Felipea i dede Huana Karlosa I koji su vojni put započeli nakon završene srednje škole

  • 3
kraljica Leticija Foto: 797/DAVID/CORDONPRESS / Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Danas je poseban dan za špansku kraljevsku porodicu.

Princeza Leonor pozdravlja generalnog direktora Generalne vojne akademije Manuela Peresa Lopeza, zajedno sa kraljem Felipeom VI, kraljicom Leticijom i njenom sestrom infantom Sofijom, prilikom prijema na Vojnu akademiju u Saragosi.

Princeza od Asturije je ovog četvrtka, 17. avgusta, upisala Opštu vojnu akademiju (AGM) u Saragosi (Aragon), gde će završiti prvu od tri godine vojne obuke. U pratnji porodice, kralja Felipea VI, kraljice Leticije, kao i svoje sestre, infante Sofije, ušla je u centar nasmejana, veoma uzbuđena, željna novog iskustva, ali pomalo nervozna, kako piše "20Minutos".

Akademiji je pristupilo ukupno 612 kadeta - od toga 140 žena. Princeza Leonor će ići stopama svog oca i dede, Huana Karlosa I, koji su vojni put započeli nakon završene srednje škole. Ulazak učenika trajao je oko sat i po, počevši od 10.00, a završio se oko 12.00 časova, kada je stigla princeza.

Ispred ulaznih vrata Opšte vojne akademije u Saragosi pojavila se kolona mladih ljudi natovarenih strunjačama i u pratnji rođaka. Svi su ostavili civilni život iza sebe, a nakon što su prešli dve kolone koje omogućavaju pristup školi za obuku vojnih oficira, postacli su kadeti.

Leonor je stigla veoma nasmejana, obučena u ležernu odeću - bele pantalone, plavu košulju, a kosu je skupila u visoki rep. Kao i svi kadeti, sa sobom je nosila stvari i uputila se ka početku svog novog života.

Kralj Felipe je bio u letnjoj uniformi vojske, a on i kraljica Leticija, vidno ponosni i nasmejani, pridružili su se ostalim roditeljima koji su želeli da budu sa svojom decom na prijemu. Pratila ih je i druga ćerka - Sofija.

Ovaj modalitet ulaska u vojnički život sa članovima porodice počeo je pre nekoliko godina na Akademiji. Do tada su pitomci morali da dolaze sami. Ipak, osetilo se da je dobro imati porodicu kraj sebe. Kadeti tog prvog dana dobijaju mali obilazak objekata.

Što se tiče uvek besprekornog kraljičinog stila, ona je shvatila da je ovog puta apsolutni protagonista Leonor i odlučila se za jednostavanu, svedenu i poluformalnu kombinaciju.

I pored emocija zbog rastanka, dobro se držala i još jednom odisala elegancijom zahvaljujući lanenom odelu koje je kombinovala sa baletankama.

I ovoga puta je to uradila sa opcijom sa kojom se nikad ne promašuje - odelom napravljenim od finije i hladnije lanene tkanine.

Ansambl se sastojao od veoma elegantnog kompleta sa cigaret-pantalonama i dugačkim blejzerom sa kontrastnim dugmadima, koje je kombinovala sa odgovarajućom košuljom ispod i odgovarajućim baletankama.

Kraljica Leticija je uvek bila veoma uključena u obrazovanje svojih ćerki i pokazala je izuzetnu zaštitu nad njima, pored činjenice da su obe ćerke morale da prate neka od strogih pravila koja im monarhija nameće u svakodnevnom životu. Zato je ova nova etapa za Leonor i za kraljicu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: I moda ume da govori: Lepeza je nekada imala "tajni jezik"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Myk

    17. avgust 2023. | 15:32

    I ja pratim svoje dvoje dece na koledž sledeće nedelje. Za slučaj da neko hoće da objavi...

    Podelite komentar

  • don quixote

    17. avgust 2023. | 16:12

    Letizia = Letisia nije Leticija

    Podelite komentar