• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zašto Kejt Midlton preko dana ne sme da nosi crno: Ovo su samo neka od pravila u životu princeze

Vreme čitanja: oko 4 min.

Život princeze ima svoja pravila

  • 0
Royal Ascot Races, Kejt Midlton Foto: Tanjug/AP

Život princeze uvek se zamišlja kao bajka, ali postoje pravila ponašanja koja ta ista princeza mora da ispoštuje. Princeza Kejt Midlton svakom svojom pojavom pokazuje lakoću življenja, pa se postavlja pitanje da li su pravila baš po njenoj meri ili jednostavno ima svoj način da se nosi sa svakim od njih.

Možda se mnogima propisi života u kraljevskoj porodici čine ograničavajućim, ali Kejt Midlton je primer kako neko blista i u moru pravila. Predstavljamo samo neka od njih.

Bez sjajnih boja laka za nokte

Ima žena kojima je teško da odaberu boju laka uz određen stajling, ali Kejt Midlton lako bira boje za manikir jer ima minimalan izbor. Vojvotkinja je obavezna da koristi paletu određenu boja.

Živi primer pravila je kraljica Elizabeta, koja je od 1989. godine nosila istu nijansu laka.

Kejtin manikir obično ima dve nijanse. Protokol kaže da članovi kraljevske porodice treba da zadrže prirodne tonove noktiju na zvaničnim događajima. Ipak, pamtimo da je bilo situacija i kada je protokol prekršen.

Kate Middleton, Kejt Midlton Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nema žrtvovanja životinja zarad mode

Pre nego što se udala, Kejt je viđena kako nosi odeću u kojoj je danas nikada nećete videti poput kožnih čizama i živopisnih šara. Iako još uvek može da nosi kožu, može to da uradi samo ako životinje nisu žrtvovane.

Ovo pravilo je na snazi iz etičkih razloga i kako bi se osiguralo da njena garderoba nije previše luksuzna.

Haljine ne smeju da budu provokativne

U mlađoj dobi, Kejt je nosila smeliju odeću i imala je raskošniji stil. Danas je promenila garderobu i uvek je viđena u elegantnoj odeći. Nikada je nećete videti da nosi šare ili pokazuje puno tela.

Kejt skoro uvek nosi skromnu haljinu i ređe izlazi u pantalonama. Ako želite da kopirate njen stil, opskrbite se suknjama i haljinama čvrstih printova i ne zaboravite, naravno, šešir.

Minimalno crne odeće

Članovi kraljevske porodice su upućeni da izbegavaju nošenje crnog tokom dana.

Crno bi trebalo da se nosi samo tokom žalosti i, povremeno, za noćne događaje.

Članovi kraljevske porodice koji putuju u drugu zemlju moraju u koferu nositi komplet crne odeće.

Zatim, ako bilo koji član porodice umre, oni imaju priliku da slete u UK propisno obučeni. Pravilo je bilo predviđeno jer je Džordž VI, otac kraljice Elizabete II, umro, bila na putovanju kroz Afriku, a kada je stigla u Englesku, nije imala crnu odeću da obuče kada je izašla iz aviona.

Kejt Midlton, Kate Middleton Foto: Stewart / Goff Photos / Profimedia

Mora često da ide u kozmetički salon

Vojvotkinja mora uvek izgledati besprekorno. Nikada ne zna kada će je fotografisati ili pozvati na važan događaj sa suprugom. Zbog toga se od nje uvek očekuje da izgleda elegantno, sa čistim i uređenim noktima i sa prelepom frizurom.

Časopisi u Engleskoj tvrde da Kejt obično ide u kozmetički salon tri puta nedeljno, prenosi "Bbleacherbreaker.com".

Bez šešira posle 18 časova

Žene kraljevske porodice moraju nositi šešire na svim svečanim događajima. Posle 18 časova. ne mogu više da nose šešire, već tijare i krune.

Pažljivo se postavlaju pod pravim uglom. Tradicionalno se nose ispred glave, sada je moderniji stil da se dodaci stavljaju pod uglom od 45 stepeni.

Dobro držanje tela je imperativ

Sve žene iz kraljevske porodice moraju sedeti na određeni način. Ne mogu jednostavno staviti jednu nogu preko druge. Pravilan položaj nogu je sa spojenim kolenima.

Još uvek možete da prekrstite gležnjeve, naginjući kolena na jednu stranu.

Ona ne skida kaput u javnosti

Jedna stvar koju nikada nećete videti da Kejt Midlton radi je da skida jaknu u javnosti. Ne može to ni unutra kada je vruće, ili joj je neprijatno.

Razlog je taj što se kaže da je neženstveno.

304771952 David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Horizontalne pruge su prikladne

Godina 2013. je bila sjajna godina za Kejtin modu i stil. Nakon mirnog leta, druženja sa svojom novom bebom i Vilijamom, 31-godišnjakinja se postepeno vratila u oči javnosti i nije prestala da ima osećaj za stil.

Jednostavna majica na horizontalne pruge je osnovni deo njene garderobe i još uvek je jedan od njenih izbora.

Nema autograma

Vojvotkinja od Kembridža postala je poznata ličnost nakon što se pridružila kraljevskoj porodici. Međutim, ona ne može da daje autograme obožavaocima. Prema pravilima krune, ona može potpisati samo zvanične dokumente koje je prethodno ovlastila kraljica Elizabeta II - danas njen naslednik.

Razlog za ovo pravilo potiče iz straha da bi neko mogao da falsifikuje dokumenta u ime člana kraljevske porodice. Zbog toga su dozvoljene samo fotografije i rukovanje.

Kejt Midlton na Vimbldonu Foto: Tanjug/AP

Zabranjeno joj je da profitira od svog rada

Nekima je ovo pomalo čudno pravilo za savremeni svet, ali Kejt nije dozvoljeno da profitira od bilo kakvog posla kojim se bavi. Kejt je strastveni fotograf i objavila je profesionalne fotografije koje je snimala godinama.

U normalnim okolnostima, ona bi mogla da licencira svoje fotografije radi zarade. Međutim, budući da je član kraljevske porodice, njen rad izlazi u javnost preko Palate i ona lično ne profitira.

Ona mora ići dva koraka iza Vilijama

Ovo pravilo je koliko arhaično toliko je i zbunjujuće, ali Kejt se ne bori protiv njega dok pokazuje poštovanje prema porodici koja je učinila njenu kraljevsku vlast.

Da bi pokazala poštovanje prema muževljevim tradicijama, Kejt ide dva koraka iza Vilijama na zvaničnim javnim sastancima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dolazak princa Vilijama i princeze Kejt sa decom u Vestminstersku opatiju na ceremoniju krunisanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota