• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 stilskih grešaka zbog kojih izgledate starije: Promenite odeću i promenićete sebe

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postoje zlatna pravila koja bi trebalo da poštujete kako ne biste upali u zamku

  • 1
Francuska moda Foto: Shutterstock

Određena odeća zaista može učiniti da izgledate kao da imate nekoliko kilograma viška ili da ste stariji nekoliko godina.

Dakle, ako ne želite da izgledate starije i deblje, uverite se da nikada ne napravite ove modne greške.

1. Crno od glave do pete

Ovaj promašaj spada u kategoriju starenja. Crna boja, bez sumnje, može učiniti da izgledate elegantno i sofisticirano, ali prenaglašena crna može naglašavati nedostatke poput bora i tamnih krugova, piše "Style craze".

2. Nosite veću veličinu od vaše

U trenutku kada dobijete malo salca oko stomaka ili bilo gde drugde, skloni ste da odećom nadomestite te nedostatke. Ipak, dobro razmislite, jer kupovina veće odeće može učiniti da izgledate veći nego što jeste. Dakle, uvek birajte odeću koja vam odgovara.

3. Uvijanje u duge suknje

Koliko god da ih volite, razmislite još jednom o tome. Duge suknje daju veliku težinu udovima dajući iluziju da nemate tako zgodne noge. Zato nosite duge suknje koje nisu samo za mlade devojke. Međutim, ako ove kratke nisu po vašem ukusu, suknje do ispod kolena su odlična opcija.

Kosa, frizura Foto: Freepik.com

4. Pogrešan izbor okvira za naočare

Tanki ramovi naočara su sada prošlost, a koristili su da bi se istakle oči. Ako ste razmišljali da ih nosite, naš vam je savet da to ne radite. To je rezervisano za drage bake nove generacije.

Dok kupujete okvir za naočare, nemojte kupiti prvi koji vidite. Isprobajte nekoliko da biste znali šta vam dobro stoji pre nego što platite. Sada su u trendu smeliji i veći okviri koji ne kriju oči.

5. Neprimerene cipele

Verujte kada vam ovo kažemo, ali i izbor cipela može dosta da vam doda godine. Mudrije je da ne odaberete cipele koje su u modi, već one koje vam odgovaraju po godinama ali i vašim kilogramima.

Na primer, zdepaste potpetice ne izgledaju dobro ženama krupnije građe. Vitke cipele bolje izgledaju na ženama koje su malo krupnije, a one obične daju dašak sofisticiranosti ležernoj odeći.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • BASA

    28. avgust 2023. | 09:16

    Glavni " Modni Kreator , Dizajner i Stilista je Ogledalo " !

    Podelite komentar