• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li ste već otkrili moć sastojka thiamidol u borbi protiv fleka na licu?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Eucerin® patentirani Thiamidol® rezultat je desetogodišnjeg istraživanja i ispitivanja 50 000 supstanci. Preparati koji ga sadrže već posle dve nedelje umanjuju fleke, a rezultati su sve bolji što ih duže koristite

  • 1
Eucerin Foto: Promo/ Eucerin

Tamne fleke na koži mogu nastati iz različitih razloga, ali glavni uzrok njihove pojave je nezaštićeno izlaganje suncu.

Malo je onih koji se bar jednom, posebno posle letovanja, nisu suočili sa ovim problemom, a mnoge dame se sa tamnim flekama na koži, ili kako se drugačije zovu - hiperpigmentacijama, bore godinama.

Tamne fleke na koži nastaju tako što UV zračenje dovodi do nekotrolisane proizvodnje enzima tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina, koji našoj koži daje tamniju boju.

Zato je u borbi protiv tamnih fleka veoma važna visokoefikasna zaštita od sunca preparatima specijalno formulisanim za kožu sklonu hiperpigmentacijama.

Ali, uz to neophodna vam je i specijalna nega, koja će umanjiti postojeće fleke i sprečiti pojavljivanje novih.

Pitanje je kako tu negu izabrati?

Naš odgovor je – potražite preparate koji sadrže Eucerin® patentirani Thiamidol®.

Zašto?

  • Istraživanja koja su dovela do otkrića da ovaj sastojak daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju fleka i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja, trajala su deset godina
  • Tokom tog perioda Eucerin® istraživački centar testirao oko 50 000 supstanci
  • Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se thiamidol
Eucerin Foto: Promo/ Eucerin

Eucerin® patentirani Thiamidol® deluje u korenu problema pojave hiperpigmentacija. Tačnije, deluje na uzrok, a ne na posledicu - kontroliše proizvodnju enzima tirozinaza i time smanjuje proizvodnju melanina na mestu gde tamne fleke nastaju.

Duga i uporna ispitivanja Eucerin® istraživačkog centra u potrazi za ovim sastojkom bila su posebna i po tome što su testiranja obavljana na enzimima ljudske kože, a ne na enzimima pečuraka, što je bio slučaj kod testiranja sastojaka za mnoge preparate za borbu protiv hiperpigmentacija do tada.

Eucerin® patentirani Thiamidol®osnovni je sastojak Eucerin®Anti-Pigment linije i Eucerin® Pigment Control preparata za zaštitu od sunca.

Podvrgnut je kliničkom testiranju na koži dama koje imaju problem hiperpigmentacija, a tromesečne studija je pokazala da je početno umanjenje tamnih fleka bilo vidljivo već nakon dve nedelje redovne upotrebe Eucerin®Anti-Pigment Dvofaznog seruma, dok su nakon 12 nedelja fleke bile umanjene za čak 75%.

Jedan od dama koja je učestvovala u ovim testiranjima je blogerka Petra Majer. Njeno iskustvo i objašnjenja tima stručnjaka o značaju ovog otkrića za milione žena širom planete možete pogledati u nastavku.

Od ovog septembra Eucerin®Anti-Pigment liniji, koja sadrži dnevnu i noćnu kremu, serum i korektor za ciljano nanošenje, pridružiće se još nekoliko preparata koji će olakšati vašu dnevnu rutinu nege i dodatno poboljšati rezultate borbe protiv fleka.

Sve o preparatima iz Eucerin®Anti-Pigment linije, kao i Eucerin® Pigment Control linije za zaštitu od sunca, možete saznati na sajtu eucerin.rs i u najbližoj apoteci. Vaš farmaceut sigurno će znati da vam preporuči koje da izaberete jer Eucerin® je dermo-kozmetički brend, prodaje se samo u apotekama i sve svoje preparate razvija u saradnji sa farmaceutima i dermatolozima.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • ana

    31. avgust 2023. | 12:17

    najbolje je uraditi na prirodan nacin, za uklanjanje fleka na licu i telu najbolja je papaja i kakao puter

    Podelite komentar