• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog ovoga ne treba da cedite bubuljice: Kožni lekar objašnjava posledice ove česte navike

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ceđenje bubuljice vam donosi više lošeg, nego dobrog", navodi dr Radž

  • 0
Tretman lica Foto: Shutterstock

Ceđenje bubuljica je loša navika na koju smo svi slabi. Međutim, jedan trenutak ceđenja je ništa, u odnosu na ono što se kasnije desi sa našim licem. Upaljenost, kao i veliko upaljeno mesto koje smo cedili, posledice su ceđenja većih bubuljica.

Čim koža tako reaguje na to, jasno je da je to potez koji nije bio ni dobar, ni potreban.

Lekar opšte prakse i kožni lekar Radž Arora, pojasnila je zašto je to veliki minus u nezi kože, koju danas svi potenciraju. Na "TikTok" profilu @drrajarora , objavila je video nakon kog su joj pisali poruke zahvalnosti u komentarima.

- Zaista je primamljivo iscediti bubuljicu kada je na površini kože. Ali prepuštanje iskušenju moglo bi da nanese vašoj koži mnogo više štete nego koristi. Upravo to ceđenje bubuljice neće nužno rešiti problem i zapravo može gurnuti gnoj i bakterije još dublje u kožu- započinje ona.

Ovo može dovesti do više otoka i crvenila, što zapravo čini bubuljicu vidljivijom, kako navodi dr Radž.

- Iskakanje akni vam takođe može izazvati kraste, crvenilo, ožiljke i hiperpigmentaciju za koje može biti potrebno nekoliko meseci da nestanu. Neki ožiljci - koji se nazivaju ožiljci sa udubljenjem - mogu čak postati trajni. Ako želite samo da bubuljica nestane, ceđenje nije pravi način - govori "TikTokerka".

@drrajarora Here’s why you should NEVER pop your pimples #pimplepopping #pimple #poppingpimples #dontpopyourpimples #pimplepop #acne #acnescarring #pimpletok #drarora #gp #skindoctor #skintok ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) - ame

Ako imate mnogo bubuljica, koje su ispunjene gnojem, idite kod svog kožnog lekara i on će vam dati plan tretiranja lica, koji će vam pomoći da izlečite akne, kako saveruje Radž.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Equilibrium 10 treman za blistavu i glatku kožu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota