• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Linda Evanđelista i njena 35 godina duga saradnja sa slavnim fotografom: Trajni uticaj na umetnost u knjizi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saradnja Linde Evanđeliste i Stivena Majzela obuhvata tri decenije, počevši od 1987. godine, sa prvom fotografijom modela koju je Mejzel ikada napravio

  • 1
Linda Evangelista Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čuvena manekenka Linda Evanđelista je bila preplavljena emocijama dok je u Londonu pružala uvid u sadržaj svoje prve knjige nastale u saradnji sa fotografom Stivenom Majzelom.

Zvezda se rasplakala dok je publici govorila o svom legendarnom partnerstvu sa Stivenom i svojoj izuzetnoj karijeri. Linda je sarađivala sa legendarnim fotografom više od 35 godina i par je stvorio neke od najupečatljivijih i najuticajnijih fotografija u istoriji mode.

Njihova knjiga je zadivljujuća počast jednoj od najikoničnijih i najtrajnijih modnih kolaboracija i sadrži više od 180 slika snimljenih tokom 35 godina. Slavi njihovo jedinstveno prijateljstvo i trajni uticaj na umetnost, modu i fotografiju.

Za ekskluzivni događaj uživo, Linda je razgovarala sa publikom i podelila uvid u izvanrednu saradnju, kao i priče iza kulisa o svom iskustvu jednog od vodećih svetskih supermodela. Kraljica piste se rasplakala dok je razmišljala o uspomenama i govorila o svom lansiranju u samu orbitu slave.

Linda, čije je samopouzdanje narušeno nakon neuspešne operacije, izgledala je vidno dirnuta toplim prijemom nakon što je ranije ovog meseca otkrila da joj je dijagnostikovan rak dojke i da je tiho prošla dvostruku mastektomiju pre pet godina.

Saradnja Linde Evanđeliste i Stivena Majzela obuhvata tri decenije, počevši od 1987. godine, sa prvom fotografijom modela koju je Mejzel ikada napravio. Kako legenda kaže, Mejzel je otkrio Evanđelistu u jednom evropskom časopisu i rezervisao je za predstojeće snimanje za "Vogue". Njegov prvi utisak o njoj bio je tako sjajan, da je svaku drugu manekenku poslao kući. To je započelo vezu koja je trajala 35 godina i rodila neke od najvećih fotografija u analima mode.

- Bilo je to poverenje - kaže Mejzel Vilijamu Norviču o svom odnosu sa Evanđelistom u uvodu knjige, piše "W Magazine".

- Uvek smo stvarali, i još na početku, zaista od prvog dana, Linda i ja smo otkrili da volimo ono što radimo.

Evanđelista je bila saglasna.

- Da, to je bilo poverenje. To je poverenje. Bilo je hrabro probati stvari, razmišljati van okvira sa Stivenom, jer sam znala da ne mogu da ne uspem.

Naravno, knjiga je prepuna Mejselovih najslavnijih slika Evanđeliste – njihovih brojnih naslovnica. Postoji mnoštvo fotografija sa onoga što bi mogao biti njihov najupečatljiviji zajednički projekat, "Makeover Madness" na sedamdeset stranica, koji se širi iz izdanja "Vogue Italia" iz jula 2005, istražujući tada rastuću popularnost plastične hirurgije.

Mejzel se na ovu konkretnu priču osvrće gledajući na to kao svedočenje o tome kako sada živimo, kako razmišljamo o lepoti, razmišljamo o našim životima i statusu i da je ta priča danas možda još relevantnija nego što je bila kada je prvi put objavljena pre skoro dve decenije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Novinarka Telegrafa obukla kontroverznu kombinaciju Irine Šajk: Modni pogodak ili promašaj?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Bg

    21. septembar 2023. | 15:17

    Čim manekenke napišu "knjigu" znači da više ne mogu da uzimaju pare u naturi. A ova je dugo uzimala... Samo ona zna koliko

    Podelite komentar