• 3

Vreme čitanja: oko 3 min.

Moda je Andreji Đoković život i posao: "Unikatnost je rezervisana za smele i hrabre i ja je jako dobro pratim"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kada pogledamo kako Andreja reprezentuje svoj brend, shvatamo da je sama sebi najbolja reklama

  • 3
Andreja Đoković Foto: Miloš Miletić

Urban, moderan, ispred svog vremena, smeo i ekstravagantan - ovako modna dizajnerka Andreja Đoković opisuje svoj brend.

Ona kroz svoje kreacije komunicira sa ženama koje su po mnogo čemu različite, počev od životnih uloga i interesovanja, a opet, gledajući u Andrejine komade, prepoznaju sebe u aktuelnim trendovima, neprolaznoj klasici ili eksperimentisanju stilovima.

- Moja ciljna grupa je raznovrsna, obuhvata potrebe raznih profila žena. U to ubrajam poslovne žene koje vole odela i moderne midi haljine, mlade mame koje uglavnom nose kežual stil, tinejdžere koji se pronalaze u personalizovanim i urbanim trenerkama, jaknama i haljinama, najsmelije poznate ličnosti sa estrade i one žene koje su ljubiteljke skijanja. Nisam se nikada vodila onim što se traži, pravim isključivo komade koji brend i jesu izdvojili iz mase i koji odišu unikatnošću - počinje dizajnerka za Ona.rs.

Od visoke do ulične mode, postoji mnogo opštih koraka kojih se dizajneri pridržavaju između početne faze konceptualizacije i završetka odeće koja je spremna za nošenje. Međutim, svaki dizajner ima drugačiji pristup kreativnom procesu. To, naravno, zavisi i od činjenice da li kreirate za veliki brend ili ste samostalni. U tom slučaju se čini da primat dobijaju neke druge stvari, ali Andreja i pored svih obaveza ističe da je to sve zapravo prilika više za sticanje znanja.

- Školovala sam se za dizajn enterijera, ali ovo je nešto što ja od kada znam za sebe jako volim i to se pretvorilo u zanimanje i biznis. Svakog dana radim, uključena sam u sve, od nabavke, krojenja do proizvodnje, volim sve da ispratim i zanima me da sve bude besprekorno i savršeno. Srećna sam ako svakog dana naučim ili saznam nešto novo iz svoje struke - naglašava i dodaje:

- Svakog dana mi se javlja bezbroj ideja koje ne mogu sve da realizujem. Samo dolaze i moram odmah da ih skiciram kako ne bi nestale. Zaista se i sama čudim odakle dolazi sva ta inspiracija.

Neprolazni stilovi i trendovski momenti

Kada pogledamo kako Andreja reprezentuje svoj brend, shvatamo da je sama sebi najbolja reklama, o čemu svedoče brojne fotografije. Lično najviše nosi kežual stil zbog obima posla i obaveza, a kada je u pitanju večernji stil, kaže da voli dobro krojena odela i midi haljine. Ono sto izbegava je definitivno da bilo šta što proizvede iole liči na druge.

- To je najveći kliše. Unikatnost je rezervisana za smele i hrabre i ja je jako dobro pratim - poručuje.

Nakom pet godina poslovanja, brend se može pohvaliti time što je zapravo većinu svojih klijenata osvojio, ali i zadržao kvalitetom i najorginalnijom prezentacijom.

- Svaka kolekcija se izlaže i u inostranstvu na svetskim destinacijama i ima posebnu temu i svoju prezentaciju. To je nešto što izdvaja naš brend - tvrdi Andreja Đoković.

Neminovno je da se kroz rad iznova susreće sa aktuelnim trendovima, ali svakom dizajneru je važno da se drži onoga što primećuje da je njegova klijentela prepoznala kao neprolazno.

- Možda bih izdvojila dobro krojen sako, "oversized", koji moze da se ukombinuje na razne načine i na dnevnu varijantu, a takođe i uveče da se ogrne preko haljine.

Sa dolaskom jeseni, smatra Andreja, daleko je upotrebljivija kraća verzija dobrog kaputa, bela košulja, komadi u sivim tonovima, poput džempera, rolki i pantalona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Olivera Šiljegović - modna dizajnerka i osnivačica brenda "Olivera Atelier"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • ZZ

    3. oktobar 2023. | 20:44

    Šta je ovim ženama u glavi,što sebe ovoliko unakazuju sa silikonima i plastičnim operacijama? Svaka izgleda isto i tupavo.

    Podelite komentar

  • Nikola

    3. oktobar 2023. | 21:21

    Ako pratiš modu onda nisi unikatan, unikatan si ako postavljaš trendove

    Podelite komentar

  • Ceca

    4. oktobar 2023. | 19:44

    Sve modne InfluenSerke su milion svetlosnih godina daleko od MODE! MODA je na modnim pistama,to je ona inovativna, upečatljiva, drugačija moda koju stvaraju ljudi koji su školovani za te stvari! A ovo su samo kopije kloniranih plastičnih devojka koje žele sebi da daju na važnosti.

    Podelite komentar