• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da vam koža ne bude suva u ovo doba godine: Ovaj tip krema treba izbegavati

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na vašu kožu može uticati čak i način na koji se grejete

  • 0
Krema za lice, nega, dnevna rutina, nega lica Foto: Shutterstock

Hladni meseci mogu biti posebno teški za našu kožu, s obzirom na to da provodimo toliko vremena prelazeći sa hladnog vazduha u zagrejane prostorije. Centralno grejanje i slično, mogu dosta isušiti našu kožu, izazivajući dehidrataciju i svrab.

Ali, prema rečima stručnjaka za negu kože i lica, postoje jednostavni trikovi pomoću kojih možete da pomognete da rehidrirate svoju kožu i da izgledate najbolje baš u ovo doba godine.

Najvažnije je da redovno hidrirate lice, a kada je hlano vreme posebno je važan ovaj korak, baš zbog toga što hladan vazduh vrlo isušuje kožu i za tren joj meku teksturu može pretvoriti u "hrapavu".

Oni sa normalnim tipom kože bi trebalo da isprobaju lagane formule, zato što se mogu lakše apsorbovati, te će površinski sloj kože brže oporaviti.

Ako vam je koža masnija, najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir kada je u pitanju odabir hidratantne kreme za zimu i hladan period jeste tekstura.

Gel kreme su prikladne za masne tipove kože, koja ne trpi teške teksture. Uglavnom, ljudi greše u ovom odabiru, zato dobro obratite pažnju na ovaj korak. Nikako nemojte birati formule koje imaju alkohol u sastavu.

Da biste povećali hidrataciju vaše kože, stručnjaci kažu da bi trebalo da usvojite pristup slojevitosti.  Nanosite redovno losione i serume, a zatim koristite hidratantnu kremu da ih "zatvorite".

ekcem na licu, ekcem, lice, nega lica Foto: Shutterstock

Slojevitost više hidratantnih formula efikasnije je od jedne teške primene jednog proizvoda, kako piše "TheSun.co.uk", jer će stvoriti više prepreka da voda napušta kožu.

Još jedna stvar koju treba napomenuti je da ako se borite sa suvom kožom u određenom području lica, možete koristiti kreme i formule namenje baš za to.

U ovo doba, na vašu kožu mogu uticati i načini na koji se grejete. Ako ste neko ko voli da se opušta u dugim toplim kupkama, ovo može da iscrpi prirodnu vlažnost kože, navode stručnjaci.

Kožu možete "povratiti" hidratantnom kremom za telo obogaćenom kakao puterom koji nije mastan, dok suve, ispucale ruke treba tretirati posebnim melemom.

Ako vam je ispucalost kože jaka, uvek je dobro da vam preporuku da vaš stručnjak.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Iskoristite zimu da se posvetite svom licu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota