• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Revijom "Voz je ponovo u modi" zavoren 52. Perwoll Fashion Week: Emotivno veče inspirisano modom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Perwoll Fashion Week svečano je zatvoren revijom "Voz je ponovo u modi" koja nas je, u novootvorenom zdanju železničke stanice Beograd centar, sprovela kroz specifičan prikaz istorije srpske železnice i mode, ali i izbor najboljih kreacija ovog izdanja manifestacije

  • 0
Perwoll Fashion Week, VOZ JE PONOVO U MODI Foto: Đorđe Tomić

Revija je realizovana u saradnji sa kompanijom „Srbija voz“, a publika je imala priliku da uživa u emotivnom modnom putovanju i posebnom ambijentu čije lepote i funkcionalnost tek otkrivaju putnici koji u Beograd stižu ili ga napuštaju vozom.

Na samom početku ovog jedinstvenog modnog putovanja, dočaran je nostalgični presek mode i uspomena iz perioda poslednjih 139 godina - od kako voz saobraća u našoj zemlji. Na pisti su se nizali modeli koji su dočarali epohu s kraja 19. i početka 20. veka, zatim 20te, 30te, period rata i obnove, kao i 60te i 80te godine prošlog veka, a izbor ovih istorijskih kostima napravio je naš poznati kostimograf Boris Čakširan.

Drugi deo revije, koji nam je predstavio Best of Belgrade Fashion Week, otvorili su pobednici konkursa "Fashion Incubator by Perwoll". Ovaj tradicionalni segment programa nedelje mode, deo projekta BFW Design Collectiva, koji osnažuje mlade, talentovane dizajnere, podržan je od strane brenda "Perwoll" koji godinama utiče na pozitivne promene u svetu mode, podrazumevajući održiv pristup pri konzumaciji odeće, promovišući redizajn, reciklažu i obnovljivost.

Čast da zatvore manifestaciju i nađu se među odabranima, pripala je dizajnerima Dragani Ognjenović, Svetlani Jaćović, Neveni Ivanović NEO Design, JSP Jeleni i Svetlani Proković, Ireni Grahovac, Boško Jakovljević by Martini Vesto, Nini Milović NINAMILAN, Peđi Neriću, Budislavi Keković, Dragani Nikolajević i Sonji Jocić.

Poruke koje je tokom revije "Voz je ponovo u modi" poslala nacionalna kompanija za železnički prevoz putnika "Srbija voz" su "da je za samo dve godine broj putnika povećan za čak 2,5 puta, da putovati vozom znači aktivno podržati održivu mobilnost, ali i istovremeno uživati u trenucima ispunjenim nostalgičnim emocijama i nagoveštajima budućnosti".

Beogradska nedelja mode je ponovo uspela da nas iznenadi uzbudljivim prostorima za realizaciju modnih dešavanja, kao što je i programom 52. Perwoll Fashion Week-a utvrdila mesto vodeće modne manifestacije u našoj zemlji.

Do narednog modnog putovanja, u aprilu 2024. godine, BFW vam poručuje: "Živite intenzivno, uživajte u modi i bojama, kupujte promišljeno, odnosite se prema prirodi odgovorno, i GET IN THE MOMENTUM".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Influenserke Jovana Kvržić i Tina Grabež o modi u Srbiji i svetu za Ona.rs

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota