• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Revija u čast prvoj jugoslovenskoj manekenki Tamari Bakić: Dočekale su nas dirljive priče i modni vremeplov

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovom veličanstvenom revijom završen je 36. "Fešn selekšn"

  • 0

Jesenji "Fešn selekšn" modne agencije Selekt je završen modnom revijom posvećenom liku i delu prve srpske mankenke i supermodelu Tamari Bakić.

Sedeći u velikoj sali Pozorišta na Terazijama, imali smo priliku da na sceni vidimo dva komada odeće iz Tamarinog ormara, što je dodatno doprinelo sećanju na njen lik.

Pistom su prošetali manekeni svih generacija, među kojima su bili Nebojša Grnčarski, Đorđe Kortina, Boško Jakovljević, Ljiljana Erić, Dragana Grnčarski, Ivana Momirov i drugi, koji su bili Tmarini saradnici, ali i oni koji su od nje i učili kako se odnositi prema ovom poslu, koji je zahvaljujući njoj priznat kao profesija na našim prostorima.

U završnoj reviji 36. Fešn selekšna, manekeni su nosili kreacije Zvonka Markovića, Bate Spasojevića, Verice Rakočević, Martini Vesto, Nemanje Pantelića, modnih kuća AMC, P.S. Fashion i Sirogojno stajl.

Na početku programa prikazali su nam kratak film u kojem su maneken Neven Bošković, televizijski reporter Filip Maksimović i drugi govorili o značaju Bakić na srpskoj i jugoslovenskoj modnoj sceni, ali i o njoj kao osobi. Uverili su nas u jedno - da se diva zaista rađa, jer je sve osobine jednog supermodela nosila u sebi, a nesebično delila na pisti.

Voditeljka programa Snežana Dakić je istakla da je "jedno mesto u prvom redu rezervisano upravo za nju - Tamaru ", dok je njena prijateljica Snežana Simin istakla da bi njihova Taca ili Grofica iz Sombora, kako su je još nazivali, "bila izuzetno srećna zbog večerašnjeg događaja", koji "pokazuje veliko poštovanje i ljubav za Tamaru".

- Hvala ti Tamara na svetlosti koju si podelila sa nama - poručio je Marković, podsetivši kroz šalu da je ova dama bila i oštar kritičar, te da bi sigurno iskritikovala njegov stajling.

Modna novinarka Jelena Gajšek je rekla da je Bakić bila prelepa žena, koja ju je odvela na prvu reviju, "nesebično je delila sve što zna" i uvodila u svet modnog novinarstva i manekenstva.

Glumica Milica Milša opisala ju je kao "osobu koja je širila sreću i radost" i da je lično zaslužna što je prepoznala u njoj to nešto, "gurnula na akademiju i savetovala da će to biti životni poziv".

- Bila je kao majka, prijatelj i drugarica, jedno sunce i putokaz koji nas je vodio kroz sve ove godine - poručila je Milša.

Velikim aplauzom smo svi iz publike nagradili ove reči i omaž koji su priredi za nju, a zatim smo imali priliku da kroz zanimljive kolekcije, uklopljene sa muzikom tog vremena, pogledamo jedan zanimljiv spoj modernog i retro stila. 

Dok su modeli profesionalno, a opet opušteno, šetali scenom, iza njih ih je pratila Tamarina karijera prikazana kroz najpoznatije njene fotografije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević predstaviće novu kolekciju pod nazivom "Diva i superstar"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota