• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ove dive naše scene su prototip dame: One imaju stav, talenat i prefinjen modni ukus

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dama nije pokorna, kako se vekovima verovalo, naprotiv - ona se bori da se njen glas čuje, ali to radi veoma vešto, sa dozom dostojanstva

  • 0
Nina Seničar  Aleksandra Radović  Lena Kovačević  Jovana Joksimović  Dragana Mićalović Foto: Picture Perfect / Shutterstock Editorial / Profimedia, Antonio Ahel/ATA Images, Nikola Tomić

Kada kažemo reč "dama" šta vam prvo padne napamet? Da li je u pitanju nečija pojava, ponašanje, maniri, modni ukus? Odgovor je samo jedan - zbir gorenavedenih asocijacija čini jednu damu. Da bi žena zasluženo ponela tu laskavu titulu, ona treba da joj "služi" kako svojim prefinjenim izgledom, inspirativnim govorom, obrazovanjem, harizmom, tako i besprekornim modnim stilom.

Dama nije pokorna, kako se vekovima verovalo, naprotiv - ona se bori da se njen glas čuje, ali to radi veoma vešto, sa dozom dostojanstva.

Dama ima principe i ne podleže trendovima današnjice zarad jačeg eksponiranja ili položaja u društvu i karijeri. Dama bira svoj talenat i princip iznad bezbrojnih ponuda koje obećavaju kule i gradove.

Samim tim, u vremenu prezasićenosti i preterane eksponencije vulgarnih figura u javnom životu, tako je teško sresti poneku od tih divnih pojava. Danas, gotovo, deluju kao priviđenje.

A mi vam izdvajamo neke za koje smatramo da su zaslužile da se nađu na ovoj listi žena koje inspirišu.

1. Lena Kovačević

Koncerta Lena Kovačević Foto: Irina Duplevskaja

Lepa Lena završila je džez pevanje na muzičkom Konzervatorijumu u Amsterdamu.

U svojoj karijeri birala je uvek kvalitet, te je tako obogatila srpsku kinematografiju izvodeći pesme za neke od naših najboljih filmskih ostvarenja. Pevala je holandskoj kraljici, zajedno sa holandskim kraljevskim orkestrom.

Izbegavala je javnost, a istu je očarala 2011. kad se pojavila u žiriju Prvog glasa Srbije.

Svoj ultimativni hit "Cafe" sa kojim se probila na naše komercijalno tržište, kao i sve snimljeno nakon njega, dokaz je nje kao tekstopisca i kompozitora, ali i činjenica da ipak ima nade za muzičku industriju i da se umerenost i talenat i dalje cene.

2. Nina Seničar

Nina Seničar Foto: Profimedia/JIM RUYMEN / UPI

Jedno od naših najatraktivnijih lica često je greškom smatrana za manekenku, no, s obzirom na njeno simetrično lice i zategnuto vitko telo, to i nije toliko iznenađujuće.

Međutim, ne. Nina je mnogo, mnogo više od pretpostavki ali i osnovnih činjenica koje ljudi znaju o njoj.

Kao državni prvak u preponskom jahanju i član nacionalnog tima, zaslužila je stipendiju na Univerzitetu Brokoni u Milanu gde je diplomirala međunarodnu ekonomiju i menadžment u umetnosti, kulturi i medijima.

Potom je upisala studije glume u SAD kod čuvene Suzan Betson, kao rezultat dugogodišnje ljubavi prema glumi, s obzirom na to da je pohađala dramske sekcije od svoje četrnaeste godine.

Glumila je u mnogobrojnim italijanskim hitovima, kao i holivudskim ostvarenjima "Podivljali" i "Leptir".

No, Nina je patriota, te tako nije zaboravila na svoje korene i rado je viđeno lice na našim TV-ekranima, bilo da je to u ulozi voditeljke ili protagonistkinje u seriji.

3. Jovana Joksimović

Jovana Joksimović Foto: ATA images

Jovana je svoju novinarsku i televizijsku karijeru gradila beskompromisno, odbijajući da podlegne pravilima i volji onih čije ideje nije smatrala ispravnim.

Novinarsku karijeru započela je na BK televiziji davne 2001. godine, da bi potom ostavila trag na RTS-u vodeći Jutarnji program.

Bila je vodeće lice tri velike televizije - RTS, "Pink" i "Prva". Danas je glavna i odgovorna urednica "Tanjuga", kao i autor i voditelj emisije "Uranak" na K1 televiziji.

Iako oštrog jezika, ova žena nikada ne skida osmeh sa lica, a svojom harizmom i modnim ukusom propagira ženstvenost i prirodnu lepotu.

4. Aleksandra Radović

Aleksandra Radović Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Mnogi je smatraju "najboljim glasom Balkana". Žena sa talentom koja nikada nije marila za trendove i sveprisutnost u medijima i uvek je stajala čvrsto iza svojih principa na putu do popularnosti.

Jednostavno rečeno, Aleksandra zna da je recept za dugotrajnost u javnom poslu ipak kvalitet, koliko god živeli u vremenu koje akcenat stavlja na skandale.

Jedna je od retkih koja ima svoju školu pevanja u Beogradu i Novom Sadu, a njeni hitovi su više puta proglašavani za najbolje pop numere u regionu.

5. Dragana Mićalović

Dragana Mićalović Foto: Nikola Tomić/ Mileta Mirčetić

Najmlađa dama iz naše pažljivo odabrane grupe je definitivno nada za neka naredna vremena - da će njen uticaj dopreti i do sadašnjih naraštaja koji misle da je "više-više" i da je princip "otvorena knjiga" put do uspeha.

Dragana je uspela da izađe iz senke svoje starije sestre Slobode, jedne od najuspešnijih domaćih glumica, i osigura sebi mesto pod ovim zvezdanim nebom, u teškoj glumačkoj konkurenciji.

Međutim, njena skromnost, maniri i ljupkost su ono što je izdvaja. 

Iako je javnosti postala prepoznatljiva pre samo osam godina u seriji "Sinđelići", već važi za jedno od omiljenih TV-lica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo do sada niste čuli: Evo kako zvuči kad Jovana Joksimović pusti glas uz Željkov hit

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota