• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poznata srpska dizajnerka Danijela Božić osvojila turski džet set, a nju je osvojio turski nacionalni heroj

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Danijela Božić, dizajnerka je tokom 15 godina uspešne karijere svojim kreacijama ostavila veliki pečat na mnogim modnim događajima širom sveta i za svoj rad dobila brojne nagrade

  • 0
Danijela Božić sa suprugom Melih Meriç Foto: Promo/ Privatna arhiva

Njene kolekcije elegantnih haljina godinama plene otmenošću na nedeljama mode u Srbiji, Dubaiju, Francuskoj, Rusiji, Mađarskoj, Turskoj, Belorusiji, Malti. Neke od najvažnijih nagrada koje je dobila za svoj rad su: Nagrada za izvrsnost u modi, koju su joj dodelili članovi francuske federacije visoke mode, Nagrada za internacionalnog Wedding dizajnera u Bugarskoj, a 2020. godine u Beogradu je dobila Nagradu za dizajnera godine. Njene kolekcije su publikovane u brojnim domaćim i inostranim časopisima, a često se mogu videti i na Fashion TV kanalima širom sveta.

"Fatalan" susret na tango festivalu u Kapadokiji 2022. godine joj je promenio život. Turski oficir joj je pogledom uputio poziv na ples, tokom koga je Danijela osetila sve o čemu je do tada maštala. Naime, Danijela se od sedme godine bavi plesom, a poslednjih godina je očarana tangom, koji je postao inspiracija za sve što radi.

-Pored mnogo bitnih detalja u tango plesu, veoma važan je zagrljaj, kako vas grli lider, muškarac koji vodi ples. Upravo taj, po svemu poseban zagrljaj, sam osetila na tango maratonu u Kapadokiji u julu 2022. godine. Kroz taj zagrljaj sam osetila mnogo toga, energiju muškarca kakvu sam negde zamišljala da muškarac treba da poseduje, osetila sam stav, čvrstinu, odgovornost, hrabrost ali i nežnost, onu emotivnu stranu tako istančanu. Svašta kroz ples i zagrljaj možete da saznate. I tako kroz razgovor saznajem da pričam sa turskim oficirom, koji je predavač na vojnoj akademiji, veteran, ranjen u borbama sa teroristima u jugoistočnom delu Turske i odlikovan Ordenom časti. Osetila sam strahopoštovanje dok smo razgovarali, ali i mnogo dublji osećaj i pomislila sam kakav čovek, markantan, militantan tip koji pleše tango - priseća se Danijela prvog susreta.

Danijela Božić i Melih Meriç Foto: Promo/ Dragan Burnać

Posle par meseci dobila je kartu u jednom pravcu i u februaru ove godine u Istanbulu, a u avgustu na Fruškoj Gori se venčala sa Melihom Meriç.

-Sve osobine koje sam očekivala od pravog muškarca, pronašla sam u njemu, a on kaže da je sebe našao u meni. I svaki dan je ljubav sve jača i oboje nas je promenila. On je moja snaga, a ja njegova slabost - iskrena je Danijela.

Međutim, Danijela je nastavila da kreira, ovaj put inspirisana istorijom i tradicijom Turske i za nepunih godinu dana ostvarila veliki uspeh i na turskoj dizajnerskoj sceni. Na modnom događaju "All Exclusive Fashion Shopping Gala" Danijelina poslednja Kolekcija za proleće/leto 2024 je privukla zvezde show biznisa u Turskoj, tako da su njenom predstavljanju prisustvovale: Ivana Sert, voditeljka, model i glumica, Emel Yildirim, poznati model i stilista, Asli Hunel, pevačica i voditeljka, Kadriye Olgar, TV lice, farmaceut i predsednica Fondacije za srce u Turskoj i Beste Korkmaz, pevačica i influenser.

Haljine iz najnovije kolekcije obiluju ručno rađenim detaljima i formama koje podsećaju na delove odeće koji su pokazivali čast i ponos turskog naroda, kao što su plašt, pojas, nakit. Danijela je haljine sa tradicionalnim turskim obeležjima pretočila u boje i materijale modernog doba i obogatila ih perlama, detaljima od kristalnog kamenja, a na plaštevima od muslina se nalaze i elegantne kapuljače.

Kroz svoje kolekcije Danijela ističe ženstvenost, prefinjenost, sofisticiranost, ekstravaganciju i eleganciju, što upravo odlikuje tango kao ples. Tako da je tango definitivno vodič za njen život – i u radu i u ljubavi!

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota