• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolje obučene dame na 81. dodeli Zlatnog globusa: Veče šljokica i glamura

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ceremonija koja tradicionalno služi kao uvod u dodelu Oskara, ove godine poslužila je modnim "posmatračima" da definišu koji bi to trendovi mogli da definišu 2024. godinu.

  • 0
Zlatni Globus 2024 haljine Foto: Tanjug/AP

Nakon nekoliko "mirnijih" pa čak i odloženih crvenih tepiha tokom prošle godine, usled višemesečnih štrajkova glumaca i pisaca, dodela Zlatnog globusa za 2024. godinu, koja je održana u nedelju veče ponudila je zvezdama ponovo da zablisatju svojim punim "kapacitetom".

Ceremonija koja tradicionalno služi kao uvod u dodelu Oskara, ove godine poslužila je modnim "posmatračima" da definišu koji bi to trendovi mogli da definišu 2024. godinu.

S obzirom da je "Barbi" nominovana za više Zlatnih globusa nego bilo koji drugi film ove godine, nije bilo iznenađenje da je zvezda ovog filma Margot Robi stigla u roze. "Armani" je za ovu priliku napravio haljinu po uzoru na onu koju je nosila lutka "Superstar Barbi" objavljena 1977.

I Opra Vinfri se obukla u skladu sa filmom koji je producirala, drami o punoletstvu „The Color Purple“, i "nabacila" prilagođenu ljubičastu haljinu "Louis Vuitton".

Nijedna nijansa, međutim, nije bila istaknuta boja večeri, ali je crvena imala blagu dominaciju na ulazu u hotel Beverli Hilton u Los Anđelesu. Od grimizne "Valentino" haljine Florence Pugh do dramatične haljine "Sophie Couture" Hajdi Klum sa dubokim prorezom, preko Selene Gomez (u svilenkastom "Armani Prive"), Rejčel Brosnahan (u "Sergio Hudson") i Džulijan Mure (u "Bottega Veneta").

Druge zvezde su se uglavnom zabavile sjajem, šljokicama i tilom. A bilo je i dosta prozirne tkanine.

Tejlor Svift je nosila elegantnu zelenu "Guči" haljinu i "De Beers" nakit. Amanda Seifried je unela malo vampirske glamuroznosti sa crnim somotom "Armani Prive" haljine i ružičastom mašnom od "Svarovski" kristala. Dženifer Lopez je nosila žuto-roze haljinu sa širokim ramenima "Nicole + Felicia" sa velikim rukavima u obliku rozete i dugim velom.

Kejt Bekinsejl je bila u kratkom srebrnom kombinezonu, prozirnoj suknji sa volanima i dijamantskim manžetnama, a sve u znaku boginje i superheroja. Nataša Lion, nominovana za ulogu u filmu "Poker Face", pojavila se u skulpturalnoj haljini "Schiaparelli" sa resicama uparena sa metalik manikirom i zlatnim minđušama. Glumica "Krune" Elizabet Debicki izgledala je eterično u haljini "Dior Haute" sa šljokicama do poda.

El Fening je izabrala jednostavan krem vintage "Pierre Balmain" sa "Cartier" draguljima i elegantnom postavom. Pevačica Dua Lipa nosila je "Skjapareli" haljinu sa blistavim ukrasima i ogrlicu iz 1962. arhive "Tifani & Co".

Natali Portman se odlučila za cvetno remek-delo (specifičan cvetni dezen je izabrala i Emi Stoun) "Dior Haute" sa šljokicama, "Džimi Ču" cipelama i dijamantske minđuše "De Beers". Njena koleginica, glumica Kristina Riči, koja je nominovana za ulogu u "Žutim jaknama", pojavila se u prozirnoj "Fendi" haljini sa perlama.

I predstavnice starijih generacija, poput Helen Miren koja je izgledala kraljevski u haljini "Dolce & Gabbana" boje lavande i velikom operskom kaputu sa puf rukavima, srebrnim platformama "Sole Bliss" i nakitu "Harri Vinston" i najbolja glumica svih vremena Meril Strip, pokazale su da je vreme "ništa" za ove dive.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Modni predlozi za poslovne prilike

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota