• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

Frizer Aleksa Rabrenović pokazao kako pravi old money frizuru: Od davnina je to poznato kao feniranje na četke

Vreme čitanja: oko 4 min.

Naša ekipa je zabeležila proces nastanka ove frizure

  • 1

Skoro tri decenije nakon što je Sindi Kraford osvojila svet svojom zanosnom, voluminoznom kosom, isti stil je danas ponovo oživeo u salonima, ali sa malim preokretom. Frizura okarakterisana maksimalnim volumenom pri temenu i glamuroznim loknama, koje se kako dan odmiče pretvaraju u još lepše talase, na društvenim mrežama trenduje pod imenom "old money".

Nakon što smo se raspitali gde se takva usluga može dobiti u Beogradu, naišli smo prvenstveno na profil profesionalnog frizera Alekse Rabrenovića, koji je svojoj izvedbi sve popularnijeg načina stilizovanja dao ime "Bouncy Mr. Hairstyle".

Da vam sve ovo ne bi zvučalo kao još jedna novotarija, nazvaćemo to pravim rečima - ovo je narodski i salonski rešeno, a zapravo sveopšte poznato kao feniranje na četke.

Kako nastaje čuvena frizura

Naša ekipa je zabeležila proces nastanka ove frizure - dakle, posle pranja, sve četke iz salona udružuju snage. Pramenovi se uvijaju jedan po jedan i kako proces odmiče, glava vam biva sve teža. A onda sledi magija, koju je naša kamera i zabeležila. Jedna po jedna četka se skida i lokne se još malo dorađuju. Verujte, nismo sigurni kako se ovo radi kod kuće. Prvenstveno nismo sigurni da iko poseduje ovoliko četki, ali i snage u rukama.

Aleksa to radi tako vešto i elegantno, pa nas još i zasmejava i zbija šale sa mušterijom. Nama je već postalo da bude vruće, pa smo jedva čekali da pređemo na priču.

- Od davnina je to poznato kao feniranje na četke i to su tako svi tražili, međutim, trendovi su se promenili i je to malo otišlo u jedan ekstrem, u neku drugu sferu feniranja. Međutim, ja vrlo često volim da kažem ono što je moderno, ne mora da znači da je i lepo. Jednom prilikom, pre godinu, možda dve, pošto ja tako s vremena na vreme u svom salonu vratim nešto što je nekada nošeno i od frizura i od boje - ja sam rekao: "Haj'mo da uradimo feniranje na četke". Međutim, ja sam to nazvao "Bouncy Mr. Hairstyle" i nekako je to kasnije krenulo po gradu da se traži i opet je postalo hit - počinje Aleksa priču za Ona.rs.

Aleksa nam potom nastavlja priču i otkriva da nisu žene jedine koje se mogu prikloniti ovom trendu. Tražen je i kod muškaraca i to sve više.

- Zapravo u jednom trenutku je bio popularan takozvani "fade" i dan-danas jeste, ali recimo ja sad taj "fade" miksujem sa "old money" frizurom, površina da bude "old money", sa nekim niskim "fade-om" i to može izgledati jako dobro i moderno. Tako da su i muškarci počeli dosta da vode računa o kosi i što se tiče boja čak. Kad kažem boja, ne mislim neko glupiranje u šarenim nekim bojama i tako dalje, već imam dosta muškaraca kojima radim blage pramene da se to ne vidi pa to oni kasnije feniraju i to izgleda jako dobro, moderno.

O nezi kose kod kuće

Priča o lepoti kose, epitomu ženske lepote, ne može da prođe bez poglavlja o lošim odlukama. Kada smo se u razgovoru sa Aleksom dotakli samostalne nege kose kod kuće i ponovo slepog praćenja trendova sa društvenih mreža i pravljenja "mućkalica" u kuhinji, on je od starta bio jasan po pitanju svog stava o tome.

Aleksa Rabrenović, Frizer Foto: Nikola Tomić

- Ja sam protivnik toga, zato što mnoge stvari koje oni stavljaju u te njihove mućkalice, kako god ih nazovete, nisu dobre za kosu. Ekstremno loše za kosu je ulje za kosu, na primer kokosovo ulje. Izuzetno isušuju kosu.

On je apsolutno pobornik korišćenja profesionalnih preparata, naravno, uz dobru upućenost o tome šta kojoj kosi odgovara. A tu je da da svoje savete, preporuke i pruži sve od sebe da vas spasi loših odluka, od kojih je jedna zasigurno šišanje šiški kod kuće. Odmah nas je razuverio da on može sve da spasi, ali nam je otkrio kako izgleda kada se isprobaju sve metode prve pomoći.

- Nekada nema pomoći, ali vrlo često rešimo, zato što su sad popularne te šiške koje su u sredini, da kažem, kraće, a sa strane ide duže, pa mi to nešto malo improvizujemo, spojimo sa nekim stepenom, ukrojimo u kosu, tako da može da se spase. Šiške su s vremena na vreme aktualne i vraćaju se na par meseci, godinu dana. A imamo i momente kada žena dođe pa se sama, što vi kažete, unakazi, pa mora da se spase. Nekada nije to ni do trenda, nego do njenog trenutnog nekog stanja ili želje. I tu je onda vreme jedini lek. Nemamo dugotrajnu opciju. Znači, može da se malo skrati, kažem da se opkroji, ali dešava se da ne može da se spase. Pa onda to nešto sklanjamo sa strane, improvizujemo nešto šta god, da žena može da funkcioniše, prosto rečeno - govori nam Aleksa.

Do kraja razgovora smo raspravljali o drugim pogubnim odlukama za našu kosu, ali i o tome kako Aleksa reaguje na neuobičajene zahteve. Sve to poslušajte u videu sa početka teksta, dok ispratite kako se radi feniranje na četke, "old money" iliti "Bouncy Mr. Hairstyle".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlakši način da napravite savršene lokne

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Četka

    3. februar 2024. | 10:20

    Frizura katastrofa. Glava kao vangla. Kad vidim da mi lokne potvrđuje četkama koje ostavlja na glavi znam da ne zna da fenira. I od lokni ostane posle sat vremena-ništa.

    Podelite komentar