• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Med u službi lepote: Ni ne znate koliko koristan može biti za negu vašeg tela

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Isprobajte neki od ovih saveta i videćete razliku

  • 0
med, nega lica, lice Foto: Shutterstock/Lordn

Poznato je koliko je med zdrava namirnica, a možda niste znali, ili ste zaboravili, da je jako koristan i u službi lepote.

S obzirom da je prirodna namirnica nije skup, lak je za skladištenje i jednostavan je za kombinovanje sa ostalih sastojcima. Jednom kada ga budete upotrebili, više nećete želeti da prestanete da ga koristite. Nije važno koju vrstu meda koristite sve dok je on čist, nefiltriran i sirov.

Maska za lice

Sirovi med ima tu sposobnost da otčepi pore i hidrira kožu, pa je zato idealan za masku. Pokvasite lice i kružnim pokretima nanesite kašičicu meda sve dok ne bude celo lice ravnomerno pokriveno. Ostavite da odstoji od 20 do 30 minuta pre nego što ga isperete mlakom vodom. Ako imate problem sa aknama, takođe će vam pomoći da ih se rešite, piše "Natural living ideas".

Dobar protiv opekotina

Ukoliko ste se opekli na rernu ili tokom stilizovanja kose peglom, odmah nanesite med na opekotinu. On će sprečiti stvaranjeslobodnih radikala i smanjiti rizik od ožiljaka. Bitno je samo da pre nanošenja meda, mesto opekotine stavite pod mlaz hladne vode.

Lepši izgled usana

Čist med je odličan za ispucale usne, ali samo pazite da ga ne poližete. Jednostavno ga samo malo nanesite pre nego što odete u krevet i koža na usnama će ga upiti dok spavate.

Nežnije zanoktice

Ukoliko imate problem sa zanokticama ili vam se često pojavljuju, onda pomešajte jednu kašičicu meda sa kašičicom jabukovog sirćeta i kokosovog ulja. Utrljajte preko svake zanoktice i ostavite da odstoji 10 minuta, a potom isperite toplom vodom.

Čisto lice bez šminke

Iako možda ne može da ukloni svu šminku sa očiju, jedinjenje koje se nalazi u medu su na visokom mestu kao sredstvo za čišćenje lica od šminke. Pomešajte malo meda sa kokosovim ulje i eterično ulje po želji pa nežno umasirajte na lice. Videćete da će šminka polako početi da se "rastvara" i da nestaje.

ulje, kosa, nega kose Foto: Pexels

Zdrav regenerator

Hranljivi sastojci koji se nalaze u medu čine ga idealnim za negovanje kose posle grubih šampona. Pomešajte jednu kašiku meda sa dve kašike kokosovog ulja i temeljno nanesite na donju trećinu kose pa ostavite da odstoji oko 15 minuta pre nego što isperete toplom vodom.

Zbogom bradavice

Možda će vam zvučati suludu, ali zašto se ne biste uverili. Ukoliko određeni vremenski period nanosite redovno deblji sloj meda na bradavicu i ostavite oko 24 sata da odstoji. Ponavljajte sve dok bradavice ne nestane, a to će biti brže nego što očekujete.

Rešava vas peruti

Pomešajte sirov med sa malo vode i umasirajte u teme glave. Ono što je važno jeste da bi trebalo da ostavite najmanje tri sata da odstoji pre nego što isperete. Za bolje rezultate, praktikujte tretman jednom nedeljno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Frizer Aleksa Rabrenović pokazao kako on radi old money frizuru i šta misli o aktuelnim trendovima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota