• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćin Huilan (70) je prošetala pistom na Nedelji mode u Parizu: Doktorka i influenserka oduševila Mjuču Pradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajna njene senzacije na društvenim mrežama leži u činjenici da se njeno odevanje kosi sa tradicionalnim verovanjem o tome kakav stil neguju starije žene u Kini

  • 0
Revija Miu Miu Foto: Pixelformula / Sipa Press / Profimedia

Viktorija Bekam sa polomljenom nogom i štiklama, Sidni Svini u ultraultra kratkom gaće-šortsu, Penelope Kruz i Bred Pit kao ljubavnici, veganska moda, Georgina u Ronaldovom dresu, pa i Jelena Karleuša koja pozira sa najvećim modnim zvezdama - sve su to hajlajti Nedelje mode u Parizu.

Ansambli vredni pomena, trendovi sledeće sezone i modne ikone - sve je to palo sinoć u drugi plan kada je na pistu, tokom "Miu Miu" revije, izašla 70-godišnja Ćin Huilan (Qin Huilan), doktorka iz Šangaja.

Mjuča Prada je zaslužna za ovaj starosni diverzitet, jer i sama pripada toj starosnoj grupi, a i dalje nastavlja da utiče i inspiriše na čelu dve najveće svetske dizajnerske kuće. Pored doktorke Ćin, dizajnerka je pozvala i 63- godišnju britansku glumicu Kristin Skot Tomas.

Na objavama doktorke Qin, često se vidi kako nosi jarke kombinacije boja, štikle i upadljive dodatke, tako da nema govora o njenoj veštini eksperimentisanja i modnoj asertivnosti. Ali tajna njene senzacije na društvenim mrežama leži u činjenici da se njeno odevanje kosi sa tradicionalnim verovanjem o tome kakav stil neguju starije žene u Kini.

Ko je doktorka/influenserka?

Doktorku i influenserku iz Šangaja, poznatu po svom divljenju brendovima "Miu Miu" i "Pradi", pozvala je modna kuća putem "Instagrama". Ona je u svom postu na "Instagramu" u utorak objasnila da je prošlo samo nekoliko dana od  primanja privatne poruke do zvaničnog pozivnog pisma.

Doktorkin put do piste počeo je jednostavnim gestom njenog sina, koji joj je pomogao da napravi nalog na "Instagramu". Nije ni znala da će ovo dovesti do potpunog obrta i novog poglavlja u njenom životu. Doktorka i influenserka podelila je svoje uzbuđenje i zahvalnost u objavi na "Instagramu", rekavši da su ove godine za nju novi početak.

- Pre 70. godine, brinula sam samo o svojim pacijentima kao lekar. Ko bi rekao da ću sa 70 godina danas stajati ovde na pisti? Hajde! Pogledaj! Ovo je Pariz! Pogledaj! Ovo je Miumiuova pista! Pogledaj! Ovo je 70-godišnja Qin - rekla je ona.

Izgled koji je doktorka ponela na pisti je oličenje večnog stila i gracioznosti. Samouvereno je nosila veliki sivi kaput ukrašen srebrnim ukrasima, upotpunjen čokoladno-braon torbom i cipelama "meri džejn" od lakovane kože.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vanja Vulin Ivošević: Slikanje je igra

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota