• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako se neguje kosa nakon zime: Osvežite je nakon meseci vetrova i nošenja kapa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Frizer za Ona.rs otkriva tajne oporavka kose, koje treba primeniti kao dobrodošlicu proleća

  • 0
Branislav Relić frizer Foto: Shutterstock, Instagram/hair_by_relja

"Stiglo nam je proleće, ali to ne znači kosu treba pustiti da cveta!", kako kaže naš sagovornik Branislav Relić, frizer. Ovime otvara temu nege kose nakon hladnog vremena i meseci nošenja kapa i šalova.

Početak proleća nije samo vreme za prolećno čišćenje, već i za šišanje, kako biste kosu pripremili da ponovo "diše" nakon hladnog vremena. Zato nam Branislav otkriva ključne korake kako da pravilno oporavite i negujete kosu.

- Nakon završetka hladnog vremena stiglo nam je proleće, a sa njim i želja za lepom i negovanom kosom. Zima nam je ostavila brojne posledice na našoj kosi i trenutno je važno da joj posvetite pažnju. Ona je suvlja, lomljiva i procvetana od hladnog vremena, nošenja kapa i manjka vremena za brigu o njoj.

Svesni smo svi da vetar i hladno vreme isušuju, a da nošenje kapa elektriše i lomi dlaku kose. Sada, kad je taj period prošao, vreme je da se posvetimo oporavku kose, a to započnite bitnim korakom - šišanjem. Ukoliko niste spremni za neke promene oblika ili dužine, onda neka to bude higijensko šišanje suvih i oštećenih krajeva.

Kao sledeću preporuku, Branislav navodi da se uradi dubinska hidratacija u vidu tretmana za kosu u salonu ili kod kuće sa hidratantnim kremama i maskama za kosu. Ipak, on naglašava jednu bitnu razliku i čestu grešku kod kućne nege u sledećem koraku.

- Treći savet je korišćenje live-in preparata posle pranja kose. Live-in su sprejevi ili kreme koji su poput regeneratora, ali se razlikuje od onog koji inače koristite, zato posebno naglašavam njegovu ulogu. On će pomoći u zaštiti kose od temperature i daljeg pucanja. Ali, on nije zamena za masku ili regenerator što mnoge dovodi u dilemu, pa ga koriste umesto toga - objašnjava on.

Za kraj navodi da na kosu treba paziti ne samo pranjem, već i ophođenjem prema njoj i kada je suva. Kada god možete izbeći gumice za kosu i zamenite ih šnalama, to učinite, jer dolazi do lomljenja i gubitka kose.

- Negujte kosu i ona će vam biti zahvalna - poručuje frizer.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Frizer Aleksa Rabrenović pokazao kako on radi old money frizuru i šta misli o aktuelnim trendovima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota