• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako izgleda bekstejdž Perwoll Fashion Week-a: Militantna preciznost traje satima za kulminaciju od 15 minuta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok se redovi ispred bine polako pune...

  • 0

Pred brojnom publikom, u Hangaru Luke Beograd sinoć je svečano otvoren Pred brojnom publikom, u Hangaru Luke Beograd sinoć je svečano otvoren 53. Perwoll Fashion Week, koji se ove sezone bavi temom veštačke inteligencije, a održava se pod sloganom „MaštAI“. , koji se ove sezone bavi temom veštačke inteligencije, a održava se pod sloganom „MaštAI“.

Nakon ulaska u Hangar i obilaska izložbenog dela 53. Perwoll Fashion Week-a, zaobišli smo modnu pistu i otišli pravo u bekstejdž. Dok se svetla u sali ne ugase i upale reflektori koji osvetljavaju samo binu i modele, iza kulisa vibriraju emocije koje se publici prenose šminkom, frizurama, kreacijama i svakim korakom manekenki.

Igor Todorović, Nikola Kojić, Marija Olimp i Emilija Zdravković sinoć su održali svoje revije i predstavili kolekcije za sezonu jesen/zima 2024/2025.

Igora smo uhvatili u prolazu, vrlo raspoloženog za razgovor sa svakom novinarskom ekipom. Energičan i entuzijastičan, sa željom da i beogradskoj publici posle Milana prenese parče onoga što ga je nadahnulo da stvori "Niti", objasnio nam je šta se to sve preplitalo ne bi li se dobila magija u beloj, zlatnoj, crnoj i teget.

I Nikolu smo zaustavili nakon što je ponovo prekontrolisao šminkanje modela. Mariju nismo dirali jer je bila za šivaćom mašinom i to nam je bilo sve što je trebalo da znamo. Emilija je negde otišla svojim poslom.

Očekivali smo atmosferu protkanu tenzijom kroz sve segmente pripreme, jer to donekle i daje život svemu onome što se mesecima pripremalo, ali zatekli smo devojke koje su se vrlo smireno, nasmejano i u razgovoru sa bjuti timovima smenjivale sa stolice na stolicu. Uvidevši da je trenutak za razgovor primeran, prvo smo se upoznali sa frizerima.

Figaro je sinoć bio njihovo glavno oruđe, kao i češalj za tapiranje i lak za kosu - bar kada je u pitanju koncept revije Igora Todorovića.

Na drugom kraju bekstejdža, naglasak je bio na bojama, na životu i rađanju, na harmoniji i inovativnim tehnikama koje iziskuju mnogo vremena. Ali niko nije paničio, jer prava suština modne revije upravo leži u tim trenucima koji prethode blještavilu reflektora, naletima adrenalina i odlukama donesenim u deliću sekunde.

Ključna stvar je naravno organizacija. Ona počinje od dizajnera, prenosi se na kreativnog direktora i razlaže na stotinak ljudi koji delaju na samoj večeri revije.

Levo od ulaza bio je bjuti - šminkerski i frizerski deo, dok su desno stajali štenderi sa pripremljenom garderobom i imenima svakog od modela. I sami dizajneri se nisu libili da se uhvate bilo kog dela procesa - od peglanja do fitinga, ipak dizajnerskom oku svaki i najmanji detalj ne promiče. Za to vreme fotografi su beležili najsirovije trenutke.

Vrhunac emocija dolazi u tijumfalnoj fazi spajanja svih komponenata dok se redovi ispred bine polako pune.

To je ono što niko drugi neće videti.

Ozbiljnih izraza lica koji ne otkrivaju šta se dotad dešavalo, proveravajući još jednom svoje cipele, u nadi da ih neće izdati,  manekenke su krenule ka bini.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Revijom Igora Todorovića počeo 53. Perwoll Fashion Week

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota