• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po čemu su prepoznatljive kreacije Roberta Kavalija? Ove holivudske dive obožavaju da ih nose

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveća holivudska imena ponosno su šetala u kreacijama ovog modnog velikana

  • 0
Roberto Kavali haljine Foto-kolaž: Profimedia

Roberto Kavali bio je italijanski dizajner koji je u svet mode zakoračio pre pedesetak godina, a svoje mesto na modnom tronu uspeo je vešto da sačuva zahvaljujući mešanju inovacija i klasike - nije prezao da ide u korak sa trendovima, kako bi se prilagodio budućim naraštajima, ali je odbijao da "ukloni" ženstvenu notu sa njegovog modnog menija. Verovao je da žena treba da ističe svoju siluetu, u raskošnim ali udobnim toaletama, kao i da treba da se "poigra" sa printovima i pokaže svoju smelost.

Kada govorimo o bojama, njegove miljenice bile su siva i žuta, a kad je reč o dizajnu - tu su posebno mesto zauzimali pitonski i krokodilski print. Verovao je u kršenje pravila, te je često spajao saten sa čipkom. Njegov rad može se opisati jednom rečju - egzotika.

Kavalijeve dizajne voleo je ceo Holivud, a njegov modni pečat bio je odmah prepoznatljiv - naprosto, kada ste ugledali neku od diva, poput Viktorije Bekam, Kim Kardašijan, Bele Hadid, Naomi Kembel ili Šeron Stoun, u vešto skrojenim, pripijenim haljinama jarkih boja ili u monohramatskoj harmoniji, znali ste da "nose" italijanskog kralja mode.

Roberto Kavali preminuo je danas u 83. godini života, a iza sebe ostavio je modno carstvo, nepresušnu želju za stvaranjem, neosporivi talenat i viziju kakva se jednom rađa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako izgleda atmosfera u bekstejdžu 53. Perwoll Fashion Week-a

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota