• 1

Vreme čitanja: oko 5 min.

Radin pramen nekada je bio predmet ismevanja, a sada joj gradi karijeru: Nova zvezda našeg modnog editorijala

Vreme čitanja: oko 5 min.

Deca su nazivala su njen čuperak "ta stvar", ali joj je jedna rečenica majke preokrenula sve

  • 1
Rada Prelević modni editorijal Foto: Filip Plavčić

O Radi Prelević počinju da govore svi svetski mediji. Ona je posebna devojka koja svojim izgledom kosi put ka uspešnoj modeling karijeri, a u tome je vodi upravo njen posebni adut - pramen koji joj raste na čelu.

U ovom modnom editorijalu, slobodno možemo reći da je Rada brzo ulogu gošće zamenila ulogom zvezde i u odeći Bate Spasojevića, pred foto-aparatom pokazala svoj modeling talenat.

Ipak, spretno poziranje pred kamerama nije jedino što ovu devojku čini posebnom; kroz razgovor nam je otkrila ko je zapravo Rada, devojka koja je zainteresovala svet.

Kako je proteklo tvoje odrastanje?

- Deca mogu biti vrlo gruba i ponekad okrutna kada vide nešto što se ističe, a nije svakodnevno. Pramen sam uvek imala i rastao je kao i ostatak kose, ali se sećam mnogih pitanja, upiranja prstom i podsmevanja dece. Nisu samo deca bila u pitanju, i odrasli su mi postavljali isti niz pitanja kao i deca. Čak mi se dešavalo i u modelingu da su tražili da nekako uklonim pramen - da ga skratim ili obrijem, što mi nikada nije palo na pamet niti bih ikad to učinila - objašjava Rada i dodaje:

- "Šta ti je ta stvar na čelu?". Tako su nazivali moj pramen - "ta stvar". Jednom sam se vratila kući, ponižena, i pitala mamu šta je to na mom čelu, što nemaju ni moja braća ni moji roditelji i zašto samo ja imam "tu stvar". Ona mi je samo odgovorila da pramen imam zato što sam posebna. Način na koji mi je to rekla ulio mi je dovoljno samopouzdanja i od tada je nikada više nisam pitala ovako nešto. Od tada je "ta stvar" postala "moj pramen i moja posebnost". I to sam uvek odgovarala deci kad su me pitala. Trebalo je vremena da se moje okruženje navikne na to, ali kako sam rasla, tako sam imala sve manje "problema" sa prihvatanjem.

- Pramen gledam kao nešto normalno, to je moj "čuperak" i sada je deo mene. Ne bih mogla sebe da prepoznam da se pogledam u ogledalo i videla da njega nema. Imam dva brata, od kojih mi je jedan brat blizanac i oni su mi velika podrška. Iako mnogi pitaju, moj brat blizanac nema pramen i ne ličimo, ali je i on zainteresovan za modeling i ima mnogo drugih karakteristika kojima se može hvaliti. Zajedno smo u ovom poslu, tako da smo nerazdvojni i on mi je zaista najbolji drug - opisuje ona.

Rada Prelević modni editorijal Foto: Filip Plavčić

Kako je počela tvoja modeling karijera?

- Sa 18 godina sam ušla u svet modelinga, što je po meni možda i pomalo kasno. Oduvek sam želela time da se bavim, ali nikako se nisam usuđivala pre 18. godine. Odlučila sam da odem na jedan kurs za modeling, a onda me je zapazila jedna žena. Mnogo sam joj se dopala, a naročito joj je moj pramen privukao pažnju i odmah sam dobila poziv da idem sa njom u Milano - kaže.

- Na tom putovanju, ona snima svoju seriju baziranu na novim modelima, koji imaju potencijal da izgrade veliku karijeru, tako da sam se baš obradovala kada sam dobila poziv od nje da pođem sa njom. Ona vrlo dobro zna šta radi, a to se pokazalo i kada sam se dopala ljudima iz Milana. Bili su oduševljeni pramenom, čak su se i poigravali na foto-šutinzima - stavljaju ga na jednu stranu, pomeraju ga i smišljaju kreativne načine da ga istaknu, skroz su opsednuti bili sa tim. Krenuo mi je dobro taj mesec, a i na TikToku mi odličnno ide - navodi Rada.

Koje razlike u modi primećuješ između Srbije i Norveške?

Rada je kao mala prešla da živi u Norvešku sa porodicom, a opisala nam je i iz svog ugla kako vidi modu Norveške i modu Srbije i da li postoje velike razlike.

- U Norveškoj sam skoro celog života i tamo živim, iako obožavam da posetim porodicu u Srbiji i nekako osećam tu toplinu doma kad dođem u Srbiju. Naravno, ovde živim i ovde mi je i društvo i sada agencija, kao i škola, ali mogu reći da se u obe zemlje osećam dobrodošlom. Što se mode tiče, nema nekih velikih razlika. Sada putem društvenih mreža, najviše "Tiktoka" putuju mnogo brzo trendovi i samo se smenjuju. To sam primetila da se odlično isprati i u Srbiji i u Norveškoj.

Doduše, postoji određena odeća koju sam primetila da nose u Srbiji, koje meni lično nije zanimljive i mislim da mi ne bi nedostajale da vidim. Kod muškaraca primećujem da se i dalje nose uske farmerice, što u Norveškoj skoro i ne može da se vidi, a devojke nose i dalje duboke farmerice, što se ovde takođe sve manje nose. Mislim da je vreme da se muškarci oproste od uskih farmerica, a žene mogu da isprobaju i vraćanje starim-novim trendovima kao što su pliće pantalone. Meni je vrlo lepo za videti da muškarac prati ovaj "old money" stil. Kada bi me neki dečko pozvao na sastanak i pitao šta da obuče, poslala bih mu fotografije poslednje kolekcije "Ralfa Lorena" kao inspiraciju i sve bi bilo jasno.

Iako bih rado pristala na revije i u Norveškoj i u Srbiji, san mi je da šetam pistama Milana, Pariza i Njujorka, gde su modni centri. Važno mi je da napomenem da ja imam 18 godina i i dalje se izgrađujem. Za mene je nekako važno da imam završenu školu i fakultetsko obrazovanje, makar se time nikad ne bavila zbog karijere u modelingu. Želela bih da upišem medicinu, ali to ćemo videti još koliko će me interesovati, planovi se menjaju. Ipak mislim da jedan model, koji predstavlja ozbiljnu modnu kuću, treba da pokaže da modeli nisu uspešni samo zato što su lepi, već imaju šta da kažu i da su tu kao celovite, obrazovane i harizmatične ličnosti. Isto tako, to je negde i sigurnost svima u modnoj industriji da zaštitna lica brenda mogu doprineti i intervjuima njihovim biznisima - ističe za naš portal.

Što se budućnosti tiče, trudi se da dogura što dalje u poslu, a u avgustu je čeka finale u skandinavijskom takmičenju supermodela. Istakla je da joj je "Viktorijina tajna" davno zacrtani cilj i san i da teži da jednog dana hoda pistom noseći njihove nove kolekcije.

Foto: Filip Plavčić; odeća: Bata Spasojevic "Individual"; šminka i frizura: masterpiecemakeup.lidija

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Jadranka

    19. april 2024. | 03:22

    Ma koga briga za široke traperice...

    Podelite komentar