• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dženifer Aniston i tiktokeri ubrizgavaju genetski materija lososa u svoja lica kako bi izgledali mlađe

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neočekivani internet trend lepote

  • 0
Dženifer Aniston losos Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Ako ste mislili da trendovi za lepotu ne mogu da postanu luđi - razmislite ponovo. Prema neočekivanom internet trendu, tiktokeri, pa čak i holivudska glumica Dženifer Aniston, u svoja lica ubrizgavaju spermu lososa kako bi podmladili svoju kožu i sprečili bore.

Medicinski nazvan "plenhiage", ovaj tretman je osmišljen u Južnoj Koreji i zapravo uključuje DNK riblje sperme koja se ubacuje u vaše lice pomoću male igle. Zagovornici ove neobične metode sugerišu da tretman stimuliše proizvodnju kolagena tokom nekoliko meseci, sa proteinom koji je od vitalnog značaja da koža ostane bujna i mlada.

Laurin Bostik, influenserka koja se bavi lepotom na "TikToku", veliki je ljubitelj ovog trenda.

- Radila sam ovo sa korejskim facialistom koja radi mikro-iglama i ubrizgava seme lososa. Pogledajte na Gugl pretrazi, to čini da vaša koža blista kao ništa drugo - objavila je u podkastu.

@laurynbosstick makes ur skin look incredible ! #tscpodcast #podcastclips ♬ original sound - Lauryn Bosstick

Ali da li je to zaista tako?

Sertifikovani dermatolog dr Hamdan Abdulah Hamed kaže da je ovo komplikovana tema, ali i ističe da tretmani lica sa spermom imaju neke trenutne prednosti, poput smirivanja upale, što vašoj koži može da da sjaj.


- Neke glumice poput Dženifer Aniston su se podvrgle ovom trendu kože - rekao je on za "Mirror", pozivajući se na njen intervju za "WSJ".

- Obično DNK sperme potiče od lososa. Iako i sama riba već može da pomogne oko nekih problema sa kožom, poput upala, jer sadrži omega-3, sperma lososa može da pomogne u zarastanju rana, podsticanju elastičnost kože i smanjenju zapaljenskih procesa - kaže.

Dzenifer Aniston Foto: Profimedia

Medicinski stručnjaci od sperme ove ribe prave nešto što se zove "polideoksiribonukleotidi" (PDRN), a se odnosi na lekove zasnovane na DNK. Prema predhodnim istraživanjima, ova komponenta je korisnija od tipičnih krema za elastičnost kože, pa čak i za ozdravljenje rana.

Međutim, dr Hamed tvrdi da njegove dugoročne koristi tek treba da budu dokazane, a neki korisnici čak prijavljuju osip i kvržice nakon procedure.

- Neki ljudi su prijavili osip i privremene kvržice koje mogu da traju oko četiri dana. Iako ovaj tretman nije štetan, još uvek postoje ograničene studije koje govore o njegovim dugoročnim prednostima. Mislim da postoje i drugi načini da se ubrza zarastanje rana, sanira upalu kože i postigne elastičnost kože - ističe specijalista.

Međutim, ako i dalje želite da isprobate ovu proceduru, dr Hamed preporučuje da se prethodno testirate kako biste bili sigurni da neće doći do alergijske reakcije.

- Obavezno pitajte dermatologa da li je vaša koža kompatibilna sa tretmanom - ističe on i zaključuje: - Na kraju bih želeo da naglasim da ovaj tretman treba da radi profesionalac, posebno ako se ubrizgava. Opasno je to raditi bez profesionalaca jer nepravilne procedure i nepravilno rukovanje alatima mogu da izazovu povrede ili rane.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Besplatno podmlađivanje lica za samo 10 sekundi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota