• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgubila je pola kose, ali joj je drevna indijska tehnika, tvrdi, vratila dvostruko veći volumen

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Masaža koja i opušta i pomaže vašem skalpu

  • 1

Sirat Saini dolazi iz Indije i na društvenim mrežaa je postala veoma popularna kada je odlučila da sa pratiocima podeli tajnu njenog oporavka kose.  Naime Sirat je 2019. godine primetila da joj na temenu glave fale pramenovi. Kosa joj je opala do te mere da je jedva prikrivala ćelave tragove.

Onda je počela sa prirodnom metodom, koja objašnjava zašto većina žena u Indiji ima prirodnu, gustu i sjajnu kosu.

- Ako se i vi suočavate sa gubitkom kose, onda probajte sa ovom indijskom metodom. Moje celo "putovanje" sam objavljivala na društvenim mrežama i rezultati su i više nego vidljivi - započinje ona.

Ona se koristi čuvenom ajurvedskom masažom. Ova tehnika radi na principu pritiskanja i masaže određenih tačaka na skalpu, kojima pospešujete cirkulaciju na pritisnutim mestima glave. Kako navodi, ova masaža stara je nekoliko hiljada godina i može se reći da je postala drevna indijska tajna za rast kose.

Za brži i dodatni uspeh, definitivno možete ubaciti i neka prirodna ulja ruzmarina ili vodu napravljenu od određenih biljaka. Utrljavanjem ulja na te masažne tačke pomažete da vaš skalp brže upija ove biljne blagodeti.

Ona je podelila tri vežbe za masažu prstima, koje mogu pomoći u podsticanju rasta kose. Svaku tačku masirajte po pet minuta.

Prva tačka je osam prstiju na temenu glave. Ona je u svom videu demonstrirala tačnu poziciju. Ovo područje je centar jogijskog duhovnog isceljenja, rekla je, a masiranje ove tačke će pomoći da se podstakne rast kose.

@seeratsaini_ Answer @im_siowei 9 million & I have a whole hair growth playlist now!! 🥰 #hairgrowth #hairloss #ayurveda ♬ original sound - Seerat Saini

U drugom pokretu, spojila je prste i masirala isto mesto. Ovo je dobro za smanjivanje gubitka kose ili ćelavih delova u blizini čela.

Druga tačka masaže je 12 prstiju iznad obrva To zapravo radite tako što odmerite koliko je 12 prstiju od vaših obrva. Ajurvedski praktičari ovo zovu "tačka lobanje" ili najviša tačka vašeg tela. Ovo mesto dobija najmanji protok krvi i tu može početi ćelavost.

Konačna tačka pritiska je četiri prsta iznad potiljka. Ovo je još jedna oblast vaše glave koja prima manje kiseonika i ishrane.

- Naginjanje glave dovodi do toga da krv juri ka vašem skalpu, hrani folikule dlake i tera ih da rastu - rekla je ona radeći istu masažu, samo sa nagnutom glavom na napred.

Masirajte svaku tačku pritiska najmanje pet minuta i koristite ulje ako želite, piše "TheSun".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: ANKETA Da li je važnije imati skuvan ručak i obrisanu prašinu ili srediti frizuru i nokte?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Sanja

    6. maj 2024. | 12:18

    Ne košta da isprobam, evo čim sam izmasirala ove delove glave osećam da mi popušta glavobolja

    Podelite komentar